Salty Dick | Oedipus brouwerij

oedipus-verpakking-web

“WieWatWaar? Het is Dick. Een zoutige knaap met goede intenties. Wie? Oedipus heeft vorig jaar 50 liter bier gemaakt voor onze vrienden van Dick Moby. Het moest een zomers, fris biertje worden. Missie geslaagd. Dick blijft! Wat? Salty Dick is een Gose, een friszure Duitse bierstijl met zeezout. Salty Dick is gedrooghopt, en verfrist met grapefruit en limoenschillen.” (oedipusbrewing.com)

Oké dit is vreemd bier.. De Salty Dick (4%) heeft een heel uitnodigende smaak, een beetje zoals een IPA. Het is een duidelijke zoet-zurige geur van grapefruit. Echter is de smaak van het bier heeeeel anders. Eerst komt een zurige smaak naar boven waarna een zoutige nasmaak volgt. En dan moet je denken aan het zout van keukenzout 😉 Het bier is bitter en droog door de combinatie van grapefruit en zout. Van het zoete blijft niet heel veel meer over. Het is niet mijn soort bier, maar ik vind het wel eens leuk zoiets geproefd te hebben.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • stibon niveau 1
      StiBON niveau 1 | Bieropleiding