Tripel | Bierbrouwerij St Feuillien

IMAG3764

Bierbrouwerij St-FeuillienTripel [8,5%]

“Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Saint-Feuillien te Le Rœulx. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. Saint-Feuillien wordt sinds 1955 gebrouwen en de naam verwijst naar de heilige Foillan (Frans: Feuillien) die tot 655 in de abdij van Le Rœulx leefde.” (wikipedia.nl)

Zo het werd weer eens tijd voor een Belgische tripel! Altijd goed!

Eerder dronk ik al andere bieren van St-Feuillien, de grand cru en de saison, deze bevielen mij beide erg goed. Dus dat maakte wel dat ik erg benieuwd was naar deze tripel. Een soort bier waar ik überhaupt veel van hou.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier heeft een mooie lichte amber kleur, met daarop een kleine maar volle schuimkraag. Ik ruik citrus en kruiden in de geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier lekker vol en lichtelijk romig. Heerlijk vind ik dat als een bier zo vol is, dat is voor mij al meteen een pluspunt!
De smaken van het bier zijn mooi uitgebalanceerd. Zo proef ik een honing zoetje, een kruidige laurier achtige toets en een bittertje aan het eind. De zoetheid overheerst wel een beetje, maar het geeft het bier ook juist een zomers tintje. Daarnaast komt de alcohol iets naar boven, het verwarmd je lichtjes maar voert niet de boventoon.
Ik denk dat sommige bierliefhebbers deze tripel dus ook wat aan de zoete kant vinden, maar ik kan het wel waarderen. Het is geen extreem biertje qua smaken, maar hij is daardoor juist mooi toegankelijk, lekker gewoontjes en mild.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.