Tripel ella | Brew by Numbers

Ella tripel

Ik proefde de 14|03 Tripel Ella (9,5%) van Brew By Numbers. Je vraagt het je vast af waarom deze cijfers zo op het etiket staan. De eerste twee cijfers staan voor het type bier, in dit geval betekent de 14 dat dit een tripel (Belgische stijl) is. De laatste twee nummers gaan over het recept, bepaalde ingrediënten die gebruikt zijn. In dit geval de Australische hop Ella. Op de site van brew by numbers kan je alle codes ontrafelen 😉


Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie schuimkraag die aan het glas blijft plakken. Als ik dit bier geblinddoekt zou proeven zou ik denken dat ik met een IPA te maken had. De geur is heerlijk tropisch, ik kan perzik en ananas onderscheiden. Het is een mooie zoete en frisse geur die me echt uitdaagt een slok te nemen. Echter lijkt de geur dus niet echt op de geur van een normale tripel. Ik ben benieuwd.

Smaak

Ook in de smaak is het bier totaal anders dan een gewone tripel. Het bier is mooi vol en ook wat romig. In smaak komen veel elementen naar boven. Het bier is best bitter, vooral in de nasmaak. Ook heeft het bier een droge en kruidige kant. Daarnaast komt net als in de geur de fruitigheid in de vorm van ananas en perzik naar boven. Het bier is redelijk zoet voor een tripel maar het heeft juist ook weer een rauwer randje door de bitterheid en droge karakter. Hij is best sterk en verwarmd je, lekker voor een avondje op de bank.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.