De Bierbaron | Bierbox

Nooit krijg ik meer bijzondere post nu alles online gecommuniceerd word. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik dit mooie bijzondere pakket in ontvangst mocht nemen. Maar wie was de afzender..? De Bierbaron! Nou kan ik me voorstellen dat je denkt.. wie was die man? En waarom krijg jij post van hem! Lees maar verder, dan leg ik het je uit.

de bierbaron buitenkant

“De Bierbaron was een bijzonder man, reislustig en dranklustig. Hij was veel onderweg en nam van zijn reizen steevast bijzondere biertjes mee. In de kelders van zijn kasteel – ‘de schatkamer’ – ontstond zo langzaam maar zeker een rijke collectie bier. Met die collectie organiseerde de Bierbaron regelmatig proeverijen waarbij iedereen welkom was. Tot nu toe, want inmiddels is het testament van de Bierbaron opgedoken. Het was zijn laatste wens dat iemand zijn levenswerk zou voortzetten: het verzamelen en delen van de lekkerste bieren en de mooiste verhalen.”  (bierbaron.com)
de bierbaron doos

De bierbaron

De Bierbaron is het idee van Joep van Hunsel en Michael van Beek. Samen hebben zij deze bierbox service opgezet. Door stad en land reizen zij om op zoek te gaan naar bijzondere brouwers en bijzonder bier. Iedere maand verzamelen zij acht unieke bieren van vier verschillende brouwerijen, die samen een mooie bierbox vormen.

De bierbox

Het pakket zelf is al bijzonder. Het zit mooi ingepakt en voorop de doos prijkt het logo van de bierbaron. Binnen in de doos liggen de bieren van de desbetreffende brouwerijen uitgestald op kunsthooi. Bovenop de bieren ligt een gepersonaliseerde brief klaar, met zegel en watermerk, waarin de bierbaron nog wat extra uitleg geeft. De acht bieren in de box zijn stuk voor stuk verschillende bieren van kleine brouwerijen uit Nederland.

de bierbaron uiterlijkVoor mij waren alle brouwerijen en hun bieren onbekend, en dat is de hoofdreden waarom ik een dergelijke box zo leuk vind. Je leert nieuwe brouwerijen en bieren kennen die je misschien anders niet zo snel tegen gekomen was. En wie weet zit er wel een nieuw favoriet biertje voor je tussen.. In de box staat daarnaast op uitneembare kaartjes uitgebreide informatie over de brouwerijen en hun bieren, zodat je weet wat je gaat proeven en van wie.

De hele box is met zorg samengesteld dat merk je meteen. Er is veel aandacht in het uiterlijk gestoken en dat maakt hem zo aantrekkelijk. Het is niet zomaar een box met wat bieren die je toegestuurd krijgt. Dit maakt het ook aantrekkelijk om deze box cadeau te geven.

In mijn box

  • Brouwerij Bourgogne kruis: goud van tarwe & tarwebier
  • LOC brewery: Diamond Quadrilateral & Calf
  • Pimpel’s mee: Schuimmarcheerder & Mizuage
  • Reuzen bieren: Reuz black IPA & Dubbelbock

Als je een abonnement afsluit dan krijg je iedere maand een nieuwe box thuisgestuurd met de lekkerste bieren, rechtstreeks vanuit het kasteel van de Bierbaron. Dit kost €29,50 per maand. Daarnaast is het ook mogelijk de boxen los te bestellen of cadeau te geven als je liever niet aan een abonnement vast wil zitten. Hier betaal je dan €31,50 voor.  Abonneer je nu en krijg de eerste box voor maar €25. Meer info op de website of facebook.


Disclaimer:Deze bieren heb ik gekregen. Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.