Beer in a box | Bierbox

Een beer in een box? Je zou denken.. wat heb jij nou besteld?

De beer in a box is een grote box gevuld met lekkere beertjes! Beertjes? Van die bruine die je ook bij Oudehands ziet? Nee.. Natuurlijk verwijst de beer hier naar bier! Leuke woordspeling van de makers.
De titel van de bierbox komt ook mooi terug in het gave logo. Hoe gaaf is het dat de pakketbezorger met zo’n grote doos, met handgespoten beren logo erop, aan komt zetten!

Beer in a box is een bierbox service waarbij je verschillende soorten bierboxen kan bestellen, los of als abonnement. Kies je voor een abonnement, dan krijg je om de 2 maanden een nieuwe bierbox thuisbezorgd. Ook kan je kiezen uit verschillende formaten (ik had de grote)
Zo heb je de:

De kleine beer – 6 verschillende speciaalbieren voor €18 (excl verzending)
De grote beer – 5 verschillende speciaalbieren per 2 geleverd (om samen te drinken) voor €28  (excl verzending)
De extra grote beer – 12 verschillende speciaalbieren voor €31 (excl verzending)

Wat voor bieren zitten er dan in de box?

De beer komt elke twee maanden met een nieuwe beerbox. Deze is gevuld met verschillende soorten speciaalbieren. En dit zijn niet zomaar speciaalbieren.. Nee de beer houdt ervan om bieren met jou te delen die van Nederlandse of buitenlandse onbekende brouwerijen komen. Ook zijn het bieren die je niet zomaar in elke supermarkt of slijter kan vinden.

Hoe ziet die beer in a box er uit?

Als je de beer opent zie je als eerste de bierkaartjes, een recept en viltjes. Voor elk biertje is een kaartje gemaakt.

Op dit mooi vormgegeven kaartje vind je informatie over de brouwer en over het biertje. Daarnaast staat er bij elk biertje een eettip en de perfecte drinktemperatuur.
Achterop het kaartje kan je jou mening invullen over het biertje, zoals het uiterlijk, geur, en smaak. Zo kan je later nog eens teruglezen wat je van dit biertje vond en zo kan je hem wellicht nog eens bestellen/kopen ergens.

Onder de bierkaarten en viltjes kom je bij de bieren terecht. De bieren zitten mooi verpakt, allemaal in hun eigen vakje. (Wat ik jammer vind is dat er gebruik is gemaakt van groen piepschuim wat tussen en op de bieren zit. Het groene is mij iets te opvallend. Het geeft het een wat goedkoop uiterlijk..)

Gaaf hoor! Mooie selectie bieren ook! En zelfs mijn kat is fan.

En hoe smaakt dat dan?

Naast de bieren en alle bijgeleverde kaartjes en viltjes zit er ook een uitgebreid recept in de doos. Dit keer is het een recept voor Aziatische noedelsoep. Het bijpassende bier hierbij is de Kletser van Branie bier, een american pale ale met gember. Dat klonk zo interessant dat ik het biertje meteen even wilde proeven. Het recept maak ik wellicht later nog met het tweede biertje (dat is het fijne van het dubbele aantal bieren in de grote beer box)

Branie bierKletser [6%]

Deze huurbrouwer uit Amsterdam bestaat sinds 2013 en deze Kletser moet de kickstarter worden van een eigen brouwerij en uiteindelijk de absolute wereldheerschappij. Tot die tijd brouwen ze hun bier bij Brouwerij Troost. (tekst bierkaart)

De kletser is een donkerrood stevig biertje met in de geur karamel, gember en kersen. Het is een zoetige kruidige geur. In de smaak komen de karamel en gember weer terug. De gember is niet te uitbundig (iets wat ik niet zo lekker vind) maar precies goed aanwezig. Het bier is genoeg vol en lichtjes bitter en gebrand. Ook bevat redelijk wat koolzuur. Lekker hoor!

 


Disclaimer:Deze bieren heb ik gekregen. Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

2 reacties

  1. leuk met die smaakkaartjes en recepten,
    inderdaad gember kan een goede combi zijn maar alleen gauw te

  2. Inderdaad maar in het branie biertje wat ik beschrijf is het goed in verhouding en niet te pittig zoals gember kan zijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.