6 Nederlandse bier magazines op een rij!

Op dit moment telt Nederland maar liefst zes magazines die helemaal in het teken staan van bier! Buik Magazine is hier de jongste van, het eerste nummer is pasgeleden uitgebracht. Ik zette alle bier magazines voor je op een rijtje en vertel je wat de verschillen zijn tussen de bladen.


Hop!

Hop! beleeft zijn tweede editie dit jaar. Het is trouwens niet echt een biermagazine maar een bierspecial. Dit blaadje kan je, 1x per jaar, gratis afhalen bij de Albert Heijn. Het staat vol met mooie verhalen en foto’s over bier. Op bovenstaande foto stond de eerste editie, op dit moment is net de tweede editie gratis af te halen. Mooi om te zien dat Albert Heijn, samen met een aantal bierexperts, zoveel moeite steekt in een gratis special over bier!

Pint

Ook Pint is niet echt een bier magazine, het is een verenigingsblad. Pint is de bier consumenten vereniging van Nederland. Wordt je lid van Pint, dan krijg je automatisch het blad eens per twee maanden op je deurmat. Het blad is dus voor niet-leden ook niet verkrijgbaar.


Bier! Magazine

Het Bier! Magazine brengt dit najaar zijn 40ste editie uit, 10 jaar bestaat het Bier! dus al. Het is een onafhankelijk smaakmakend glossy magazine en het staat boordevol mooie reportages en foto’s. Brouwerijen worden er uitgebreid in uitgelicht maar ook bierreizen, cafés en andere wetenswaardigheden over bier. Het blad komt 4x per jaar uit en is verkrijgbaar in de grotere boekhandels (€5,95) of online te bestellen. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Daarbij, ik schrijf zelf voor dit blad dus je zal in elk nummer ook een artikel van mij tegenkomen.

Brouw!

Brouw! Magazine wordt uitgegeven door Birdy Publising BV, tevens de uitgever van het Bier! Magazine. Het is een magazine voor (hobby)brouwers die meer willen weten over wat er speelt in de brouwwereld. Brouw! is begin 2018 gestart en binnenkort is de derde editie verkrijgbaar. Net als Bier! magazine kan je een abonnement op Brouw! nemen maar hij is ook online los te bestellen (€6,90)Schuim Magazine

Het Schuim magazine vind ik een heel mooi vormgegeven bier magazine. Het blad bestaat nu ongeveer 2 jaar en zit op editie nummer 7. Schuim komt 4x per jaar uit en is zowel in abonnementsvorm als in losse verkoop (€9,95). Er is bij dit blad veel aandacht besteedt aan vormgeving en foto’s, iets wat ik een groot pluspunt vind. Je vindt in schuim verschillende reportages over onder andere thuisbrouwers, brouwerijen en evenementen.

Buik Magazine

Buik magazine heeft net zijn eerste editie uitgebracht die voor (maar) 3 euro te bestellen is via info@buikmagazine.com. Meer verkoopadressen volgen nog. Het Buik magazine is een wat rauwer magazine vergeleken met de andere hier genoemde magazines. In het midden van het blad zit, zoals vroeger, een poster voor boven je bed. Een magazine over bier, lifestyle en met een hoog rock ‘n’ roll gehalte. (volgens mij bestaat Buik niet meer)

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.