Bierfestivals voorjaar 2019

Foto: biernet.nl

12 & 13 januari Flink gegist festival Leiden

12 en 13 januari kan je genieten van bieren van 15 verschillende brouwerijen. Het festival vindt dit keer plaats in Delft, bij Virgiel. Nederland wordt onder andere vertegenwoordigd door Brouwerij de Molen, Rock City Beers en vandeStreek bier. Het buitenland door Lervig, Laugar Brewery en Brew By Numbers.

Virgiel, Oude Delft 57, Delft. Facebookpagina


26 & 27 januari De dag van.. Nijmegen

In januari is de wintereditie van de Nijmeegse Bierfeesten terug! Twee dagen, twee thema’s. Deze keer de dag van het Nijmeegs Bier en de Dag van het winterbier. Na twee jaar in de Stevenskerk verhuist deze editie naar een nieuwe locatie, namelijk de Kube op het Honigcomplex. Op 26 januari is de dag van het Nijmeegs bier waarop allerlei bouwers uit het Rijk van Nijmegen hun bieren presenteren. Met daarbij de verkiezing van het lekkerste Nijmeegse bier. Op 27 februari is het de dag van het winterbier. Op deze dag draait alles om winterbieren waarvan je blosjes op je wangen krijgt.

De Kube, Waalbandijk 20B, Nijmegen. Website


3 februari Bierkade Buitengewoon Bierfestival Veghel

Op zondag 3 februari vind je in de Koekbouw op de CHV Noordkade in Veghel een 60 meter lange toog. Maar liefst 150 bieren op fles zijn hier te proeven afkomstig van brouwerijen uit binnen- en buitenland. Live muziek en bierbites mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor 11 euro heb je toegang tot het festival, een proefglas en twee bieren naar keuze.

Koekbouw, Verlengde Noordkade 12, Veghel. Website


9 februari 10k Beer Geeks Bier Collab Release Party

Helaas helaas en super zonde, maar ik moet dit prachtige feest gaan missen.. Ik schreef al eerder, zie hier, over de massive Beer Geeks Collaboration. Op 9 februari is de release party van het bier wat de Beer Geeks en +45 brouwers hebben gebrouwen voor ALS. Vanaf 13:00 barst het feest los bij Rock City Beers in Amersfoort. Er zal veel te beleven zijn naast het proeven van het bier, allerlei andere mooie bieren en het babbelen met mede geeks en brouwers. En.. je kan nog steeds doneren! Zie hier.

Rock City Brewing, Mijnbouwweg 15, Amersfoort


8 & 9 februari Fier Belgisch Bier Utrecht

Alweer de derde editie van dit festival vind op 8 en 9 februari plaats. Streekbierfestival organiseert dit festival in samenwerking met Belgisch Biercafé Olivier. De Janskerk in Utrecht is het toneel van dit Belgische feestje. Een voorbeeld van brouwerijen die aanwezig zullen zijn zijn onder andere Oud Beersel Brewery, Affligem, Seefbier en La Corne du Bois des Pendus.

Janskerk, Nobelstraat 193, Utrecht. Facebookpagina


23 – 25 februari Mout Bierfestival Arnhem

Voor de tweede keer staat de Eusebiuskerk in mijn stadje Arnhem in het teken van bier. Er kan drie dagen bier geproefd worden van onder andere Kompaan, Nevel Artisan Ales en Oldskool Brewery. Daarnaast kan je deelnemen aan 4 proeverijen opgesteld door Biersommelier Arvid Bergström.

De Eusebius, Kerkplein 1, Arnhem. Website


9 & 10 maart LIB Leiden

Het is al weer tijd voor de derde editie van het Leven In de Brouwerij festival. Ook dit keer vindt het festival plaats in de Stadsgehoorzaal van Leiden. Verdeeld over 2 zalen komen 30 brouwers hun bieren presenteren. Dit zijn een paar voorbeelden van brouwers: Lehe Pruulikoda, Larkin’s Brewing Company, Brouwerij Pronck, Sori Brewing en 4 Islands Brewing.

Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden. Website


9 maart Lentebierenfestival Leeuwarden

Ook in een stadsschouwburg kan je bier proeven. Op 10 maart kan dit in de Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. Dan vindt ’t Lentebierenfestival plaats georganiseerd door PINT. Voor een entreeprijs van 15 euro krijg je maar liefst 5 festivalmunten en festivalglas waarmee je bieren kan proeven van rond de 20 aanwezige brouwers.

Stadsschouwburg, Ruiterskwartier 4, Leeuwarden Website


23 maart Bier & Big End of Winter Eindhoven

Ook Bier & Big is er weer in maart! Zij vieren het einde van de winter met dit festival op het Strijp-S terrein te Eindhoven. Van 13:00 tot 23:00 kan je genieten van allerlei mooie bieren en lekker eten. Het is de elfde editie en ook dit keer wordt er een mooie lijst brouwers verwacht. Hou hiervoor de facebookpagina in de gaten!

Ketelhuisplein 1, Eindhoven Facebookpagina


3 – 6 april Bierfestival Groningen

Van 3 tot 6 april vind het Bierfestival Groningen weer plaats in de Martinikerk. Net als voorgaande jaren organiseert de organisatie een brouwwedstrijd. De brouwwedstrijd is zowel voor professionele- als amateurbrouwers. Dit jaar worden de deelnemers uitgedaagd tot het brouwen van een Brut IPA. Daarnaast zijn er veel te proeven bieren, masterclasses en de bier- en spijswedstrijd.

Turfsingel 12-14, Groningen. Website


5 – 7 april Hop on Hop off Festival

Van 5 tot en met 7 april vind het Hop on Hop off Festival weer plaats. Dit is de tweede editie, de eerste editie was zo’n groot succes dat er nu een tweede is. Ook deze keer is het festival weer in de Kunstijsbaan in Breda. Er zullen 60 brouwerijen aanwezig zijn die samen meer dan 400 bieren aanbieden waaruit gekozen kan worden. Een hele klus dus! Ook wordt er een festivalbier gepresenteerd, de Hop On Saison. Daarnaast zijn er masterclasses en live muziek.

Kunstijsbaan Breda, Terheijdenseweg 506, Breda. Website


12 – 14 april Utrecht’s Finest Festival

Utrecht’s Finest is de Utrechtse special van Mother’s Finest, een speciaalbier festival waar meer dan 20 verschillende brouwerijen uit de provincie Utrecht hun favoriete bier op tap presenteren. Het hele weekend klinkt er op het Janskerkhof live muziek van swingende Rock&Roll bandjes en eigenzinnige Utrechtse DJ’s. Op de foodcourt geniet je van de lekkerste BBQ gerechten. Daarnaast worden er proeverijen, brouwdemonstraties en meer georganiseerd.   

Janskerkhof, Utrecht. Website


19 & 20 april Dutch Craft Beer Festival

Dit festival wordt door het Delirium Café in Amsterdam georganiseerd. En natuurlijk vind het daar dan ook plaats. Proef allerlei bieren van Nederlandse bodem. Het festival wil Nederlandse brouwerijen een podium geven omdat Nederlandse bieren steeds beter worden en er steeds meer brouwerijen bijkomen. Voor de line up hou je de facebookpagina in de gaten.

Delirium Café, Piet Heinkade 4-6-8, Amsterdam. Facebookevent


21 april Hop in ’t Slot

Op 21 april, eerste paasdag, vindt alweer de derde editie plaats van Hop in ’t Slot. Het festival vindt plaats op het prachtige terrein van Slot Doddendael. Er zullen verschillende bieren uit binnen- en buitenland te proeven zijn maar er worden ook allerlei andere biergerelateerde activiteiten georganiseerd. Hou daarvoor de website of facebookpagina in de gaten.

Slot Doddendael, Binnenweg 2, Ewijk (Beuningen) Facebookpagina

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.