Bier festivals mei & juni 2019

– Mei –

5 mei Nederlands speciaalbier festival

Op het Nederlands Speciaalbierfestival in Den Bosch presenteren maar liefst 48 Nederlandse brouwerijen hun bieren. Een dag lang kan je op de parade in het centrum genieten van allerlei mooie bieren uit eigen land. Voorbeelden van aanwezige brouwerijen zijn Brouwerij Boegbeeld, Happyface Beer, Brouwerij het Veem en Walhalla.

Parade, Den Bosch. Website


11 mei Dutch Craft beer festival

Voor het vijfde jaar op rij alweer organiseert Brouwerij Stanislaus Brewskovitch het Dutch Craft Beer Festival. En voor dit ‘houten’ jubileum gaan ze uitpakken met nóg meer brouwers, meer bieren en meer beleving. Een echt bierfestival met mooie bieren voor zowel de wat minder getrainde speciaalbierdrinkers als voor de echte beergeeks. Naast speciaalbier is er ook ruimte voor (stevige) rockmuziek, lekker eten en entertainment die je op een festival mag verwachten. Craft Beer is Rock ’n Roll!

Metropool Enschede, Willem Wilminkplein 2. Facebook


11 mei Festival des Saisons

Op zaterdag 11 mei organiseren de Naeckte Brouwers een bierfestival ter ere van de saisons. Saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid. Tijdens het Festival des Saisons worden 27 verschillende saisons van 18 lokale en/of bevriende brouwerijen getapt.

ANNA, Amsterdamseweg 22. Amstelveen. Facebook


18 mei Oost tapt festival

De Jaap Eden IJsbaan staat op 18 mei weer helemaal in het teken van bier. Dan vindt hier het Oost Tapt festival weer plaats. Heel veel lekker bier, spelletjes, dansen, en chillen in het gras. Het kan allemaal! Voorbeelden van aanwezige veelal Amsterdamse brouwerijen zijn: Oedipus Brewing, Homeland Brewery, Heaps of Hops en Frankendael Brewing.

Jaap Eden IJsbaan, Radioweg 64, Amsterdam. Facebook


18 mei Utrecht Bierfest

Het Utrecht Bier Fest zal dit jaar op zaterdag 18 mei plaats vinden op een nieuwe locatie; De-Market op de Vrijhaven Utrecht. Met deze editie van Utrecht Bier Fest gaan de brouwers terug naar de roots van het festival, waarbij het gevarieerde en kwalitatief hoogwaardige aanbod van alle brouwers in de stad aan bod komt. Naast de Utrechtse Brouwers zullen er ook Utrechtse Food ambachtslieden uitgenodigd worden om de innerlijke mens nog meer te verzorgen.

Nijverheidsweg 4, Utrecht. Facebook


16-26 mei Week van het Nederlandse bier

Mei is de maand van de Week van het Nederlandse Bier. De hele periode zijn er verschillende activiteiten door heel Nederland die te maken hebben met bier. Je kan hierbij denken aan diners of proeverijen. Ook het jaarlijkse Nederlands Bierproeffestival in Den Haag komt natuurlijk terug. Ditmaal van 16 tot en met 18 mei. Hier wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge 2019 bekend gemaakt. Op dinsdagavond 21 mei kan je je bierkennis testen tijdens de WeekNL Bier Pubquiz. Verschillende cafés verspreid over het hele land organiseren tegelijkertijd deze quiz.

De week van het Nederlandse Bier wordt traditiegetrouw afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Tijdens de Brouwerijdagen gaan de brouwerijen van Nederland massaal open voor publiek. Er worden demo’s, rondleidingen, proeverijen en presentaties georganiseerd. Je krijgt bij sommige brouwerijen een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen.  


24-26 mei Moutfestival Sonsbeek

Ze zijn weer terug in mijn geliefde Sonsbeekpark! Ook dit jaar strijkt Mout weer neer in het Sonsbeekpark. 3 dagen lang genieten van allerlei mooie bieren, lekkere muziek en proeverijen. De line-up volgt snel, hou daarvoor de website in de gaten.

Sonsbeekpark, Arnhem. Website


25 mei Beer, Burgers & Two smoking barrels

De lekkerste burgers van het melkwegstelsel, een heerlijk stukje muziek en 9 brouwers uit de regio, binnen- en buitenland en live brouwen. Het kan allemaal op het Beer, Burgers & Two smoking barrels festival. Het festivalterrein wordt volledig omringd door groene natuur, heerlijk genieten dus.

Antonianenpad 1, Helmond – ’t Hout. Website


– Juni –

1-2 juni Rha bierfestival

Ook Bronckhorster Brewing Company in Rha organiseert voor het eerst een tweedaags Craftbeer Festival.Onder de rook van Bronckhorst zullen 13 brouwerijen op zaterdag 1 en zondag 2 juni hun bieren presenteren. Daarnaast zijn er onder meer foodpairings en live muziek. Naast de gastheer zelf zijn Brouwerij de Molen, Bierbrouwerij Wentersch, Het Zotte Kalf en Oersoep voorbeelden van aanwezige brouwerijen.

Rhabergse weg 9, Rha. Website


2 juni Bier Preuvenement Zevenaar

Bier Preuvenement Zevenaar beleeft dit jaar alweer zijn 6e editie. Op zondag 2 juni zal het Raadhuisplein in Zevenaar van 13:00 uur tot 19:00 uur weer bruisen van de aanwezige bierbrouwerijen en bezoekers. Bezoekers kunnen stemmen welk bier zij het beste vonden van de dag. En een live bandje en eten maken de dag compleet.

Raadhuisplein, Zevenaar. Website


German Summer Cities

Tijdens dit festival staat de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord drie dagen lang in het teken van bruisende Duitse steden als Berlijn, Hamburg, Keulen en München. Met een gevarieerd programma bestaande uit o.a. arthouse films, jazzmuziek, een pop-up event in het kader van 100 jaar Bauhaus, BIER/wijnproeverijen en specialiteiten uit de Duitse keuken beleven bezoekers Duitsland op z’n zonnigst!

Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam. Website


21-22 juni De 24-uurs van Maastricht

Dit bierfestival wordt georganiseerd door PINT regio Limburg en de Gulpener Bierbrouwerij. Op twee dagen presenteren ruim 50 brouwerijen hun bieren. Maar er zijn ook verschillende masterclasses, en er zijn bierroutes samengesteld met tekst en uitleg. Ook zijn er bierwandelingen in Maastricht, rondleidingen bij bierbrouwerij Bosch in Maastricht en nog veel meer.

Bij D’n Hiemel, Helpoort en Faliezusterspark, Maastricht. Website


23 Juni Speciaalbierfestival Zutphen

Op zondag 23 Juni wordt het derde Speciaalbier Festival van Zutphen gehouden. Verschillende brouwerijen en biermerken hebben hun bar uitgestald om iedereen te laten genieten van heerlijke speciaal bieren. De merken, waaronder La Trappe, Bronckhorster Brewing Company, Chamaven, de Molen en nog vele andere staan klaar met een lekker proefglas en de nodige kennis om iedereen wat geschiedenis en interessante bierfeitjes bij te leren.

Vogelpark, Isendoornstraat 1, Zutphen. Facebook


29 juni Kompaan beer fest

Voorheen Bier & Braad, nu Kompaan beer fest! 12 (inter) nationale brouwerijen, lekker eten en (live) muziek van 14:00 tot 00:00. Op de kade voor de brouwerij. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt dus hou de website van Kompaan in de gaten!

Saturnusstraat 55, Den Haag. Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.