Bier festivals juli & augustus 2019

Weer genoeg bier festivals zijn er de komende tijd om te bezoeken. Over het hele land verspreidt vind je bijna elk weekend wel een bier festival. Tijd voor mij om er voor jullie een paar op een rijtje te zetten. Mis je er nog één? Laat het mij dan vooral weten!

– Juli –

6-7 juli Hoppig bierfestival

50 speciaalbieren en brouwers achter de tap. O.a Brouwerij Breugem, de Blauwe IJsbeer en LOC Brewery zijn al eens aanwezig geweest op dit festival dus wie weet dit jaar weer! Voor de BOB-er is er een BOB bar, ook erg belangrijk natuurlijk. Bijzondere aan dit festival is de camping. Wil je er echt een bierweekend van maken dan kan je blijven slapen op het landgoed. 2 dagen genieten dus! Beats van Country, Bluegrass en Nederpop maken het af!

Landgoed Klein Vennep, Hoofdweg 1041 Nieuw-Vennep. Site


7 juli Wessumer Beers

Een muziek & bierfestival in één! Tijdens Wes Summer Breeze kan je niet alleen genieten van fijne bands maar ook van mooie bieren. Brouwerij Kompel, Brouwerij in de Nacht en Brouwerij de Brouwschuur zijn er op dit moment al aangekondigd. Goeie bands en bier, wat wil je nog meer? Hou de site van het festival in de gaten voor meer info.

Evenemententerrein de Driehoek, Oude Thornerweg, Wessem. Site


28 juli Gerstenat bierfestival

Ook Valkenswaard heeft zijn eigen bierfestival namelijk het Gerstenat Bierfestival. Op 28 juli kan je van 12 tot 7 van 15 verschillende brouwerijen ruim 60 verschillende bieren proeven. Dit zijn brouwerijen uit Nederland maar ook uit België. Voorbeelden van brouwerijen zijn: de Nachtbrouwerij, Reuz, Loemelaer, de Pimpelier en Hooglander.

Markt Valkenswaard. Site


– Augustus –

2-3 augustus Burg Bieren Bierfeest

Elk jaar in het 1ste weekend van Augustus is er groot feest bij Burg Bieren in Ermelo. Burg Bieren is één van de grootste bierwinkels van Nederland en dit festival organiseren zij al vanaf 1995. Op vrijdag zijn er 18 Nederlandse brouwerijen aanwezig met als aanvulling hapjes van regionale restaurant. Het is dan één grote bier & spijs proeverij dus. Op zaterdag is het festival 2x zo groot. Er zijn dan 35 Nederlandse brouwerijen met in totaal rond de 150 speciaalbieren om te proeven. Ook is aan de inwendige mens gedacht en is er bijvoorbeeld een varken aan het spit en een palingroker.

Burg Bieren, Putterweg 45, Ermelo. Site


3 augustus Hoevens Bierfestival

Op 3 augustus 2019 strijkt het Hoevens bierfestival neer in de binnentuin van Klooster Bovendonk voor zijn 2e editie. Na een fantastische eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. Samen met brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven organiseert Klooster Bovendonk het 2e Hoevense speciaalbier festival. Met het speciale festivalglas kan je bij de verschillende brouwerijen genieten van de meest bijzondere bieren die in Brabant gebrouwen worden. Tel daarbij op de bijzondere entourage van de voormalige seminarie en het plaatje is compleet. Hou de facebookpagina in de gaten voor meer info!

Klooster Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven. Facebook.


10 Augustus Hopwagon Tilburg

Er is nog niet veel over dit festival bekend maar het noemt zichzelf het Craft Beer & Food Pairing festival. Dus ik denk dat je op dit festival kennis kan maken met verschillende mooie bier & spijs combinaties. Dit gaat de derde editie worden en ook dit keer gaat plaats vinden in de Spoorzone in Tilburg. Hier bevindt zich ook de LOC brewery. Voorbeelden van aanwezige brouwerijen zijn: Monyo Brewing co, Sori Brewing, Wylam Brewery en Kaapse Brouwers.

Spoorzone, Tilburg. Facebook.


16 – 18 augustus Gulpener Bierfeesten

En last but not least. Van 16 tot 18 augustus vinden de Gulpener Bierfeesten plaats. In 1986 werd dit festival voor het eerst gehouden, het is daarmee ouder dan ik dus en dit jaar is het daarom tijd voor alweer de 35ste editie! Mooi aan dit festival is dat er door de gemoedelijke sfeer gebruik gemaakt kan worden van echte glazen. Met daardoor dus automatisch een betere proefervaring. Het programma is nog niet bekend maar hou daarvoor de site in de gaten!

Markt Gulpen. Site

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.