Bier festival guide najaar 2019

Dit najaar zijn er weer allerlei Bier Festivals verspreid over het hele land. Ik maakte deze Bier festival guide om je een beetje op weg te helpen. Suggesties? Laat het dan hieronder achter bij de comments.


31 aug & 1 sep Bier & Crafts festival

Dit bierfestival vindt plaats op het Zwitsal terrein te Apeldoorn. Er zijn ruim 30 brouwerijen aanwezig maar ook verschillende wijnhuizen. Daarnaast is er een lokale distilleerderij en verschillende foodtrucks met ambachtelijke producten. Voor ieder wat wils dus!

Zwitsal Terrein, Vlijtseweg 118, Apeldoorn. Site


7 september Brewda Breda

Op 7 september is het weer tijd voor Brewda! Dit jaar zal het festival van Brouwerij Frontaal voor het eerst plaatsvinden op het nieuwe terrein bij de Faam. Er komen 7 Nederlandse en 6 internationale brouwers. Waaronder Duits & Lauret, 4 Islands Brewing, Orpheus Brewing, Eleven Brewery en The Piggy Brewing Company.

Brouwerij Frontaal, Liniestraat 31, Breda. Facebook.


8 september Eindhovense bier feesten

Voor de tweede keer organiseert de Bierbrigadier i.s.m. Proeflokaal de Gaper en café Wilhelmina de Eindhovense Bier Feesten. Een middag waar je al het goede van alle vijf Eindhovense brouwers kunt komen proeven. Vanuit vijf barren, die verspreid staan over het plein, tappen de brouwers zelf de bieren waar zij zo trots op zijn. Proef onder het genot van een fijn deuntje en eten vanuit de keukens van de cafés wat voor geweldigs er allemaal gebrouwen word in de aller mooiste stad van Nederland. Ook wordt er deze dag gezocht naar het ‘Beste bier uit Eindhoven’.

Wilhelminaplein Eindhoven. Site


13 – 15 september Mother’s Finest Festival

Mother’s Finest is een Craftbierfestival in Utrecht waar meer dan 20 verschillende brouwerijen uit Amerika, Europa & Nederland hun favoriete bier op tap presenteren. En aangezien Craftbier het goed doet op blik is er zelfs een blikkenbar te vinden, yes we can 😉 Het hele weekend klinkt er op het Janskerkhof in Utrecht live muziek van swingende Rock&Roll bandjes en eigenzinnige Utrechtse DJ’s. Daarnaast worden er het hele weekend proeverijen & brouwdemonstraties georganiseerd.   

Janskerkhof Utrecht. Site

21 september Bergs bierfestival

Het Bergs bierfestival is een jaarlijks terugkerend festival georganiseerd door het Bergsche Bierbrouwer Gilde. Het historische pand van het Provoosthuis en de authentieke Potterstraat in het hart van het centrum van Bergen op Zoom worden tot bruisend festival terrein omgetoverd waar nieuwsgierige bezoekers, liefhebbers en connaisseurs van goed bier kunnen genieten van meer dan 18 brouwerijen met meer dan 100 bieren.

Provoosthuis, Potterstraat 16. Bergen op Zoom. Site


27-28 september Borefts Bodegraven

UPDATE: Borefts is volledig uitverkocht! De 11e editie van Borefts kan natuurlijk niet ontbreken in deze opsomming. Ook dit jaar is er weer een prachtige line-up van nationale en internationale brouwerijen die naar de Molen in Bodegraven komen. De zaterdag is helaas al uitverkocht, maar wie weet zijn er op het moment van lezen nog tickets voor de vrijdag. Het is in ieder geval een festival die het bezoeken waard is door de diversiteit aan brouwerijen. Voorbeelden zijn: Alvinne, Dugges Bryggeri, Wylam Brewery, CoolHead Brew, North Brewing Co en Olde Hickory.

Brouwerij de Molen, Doortocht 4, Bodegraven. Site


27 & 28 september Gin and Beer fest

Borefts is uitverkocht maar ook in Breda is er hetzelfde weekend een festival. Namelijk het Gin and Beer fest. Niet alleen speciaalbier dus maar ook allerlei soorten Gin zijn er dit weekend te proeven. In verschillende Gin & Tonics. Daarnaast ook Vermouths en Jenever. Voor ieder wat wils dus.

Pier15, Veilingkade 12, Breda. Site


5 oktober Bierfestival Etten-Leur

Cheers To New Beers en café eigenaar Wim Roeloffs organiseren inmiddels voor de derde keer dit bierfestival in Etten-Leur. Het festival is van 14:00-22:00. Naast het festival is er ook een bier brouw wedstrijd waar amateurs aan mee kunnen doen. Er is verder nog niet veel bekend over het festival, maar hou de site in de gaten.

Café zaal Roeloffs, van Bergenplein 41, Etten Leur. Site


12 oktober Deventer Bokbier festival

Er wordt in kerken steeds meer bier gedronken. Dit bokbier festival vindt plaats in de Lebuïnuskerk te Deventer. Er zullen Belgische en Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn om hun bokbieren te laten proeven. Waaronder Jopen, Van Moll, Davo en Maximus.

Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof 38, Deventer. Site


13 oktober Bokbierdag Zutphen

Ook dit jaar wordt de bokbierdag in Zutphen georganiseerd. Er zullen 20 soorten bokbier te proeven zijn, natuurlijk ontbreekt de nostalgische optocht niet en er is muziek door de hele stad!

Zutphen Centrum. Site


19 oktober Stads Bierfestival

De tweede editie van dit festival vindt op 19 oktober plaats in de Stad Klundert (evenementenlocatie). Van 14:00-21:00 kun je genieten van rond de 20 bieren van 5 aanwezige brouwerijen. Er zijn op dit moment 3 brouwerijen bekend. Dat zijn Brouwerij de Toekomst, Brouwerij Halve Tamme en Brouwerij D’n Luie Nond.

Molenstraat 33, Klundert. Site


20 oktober Bockbierdag Nijmegen

Op 20 oktober organiseert het NBF (samenwerking tussen Café Samson, De Mug, Opera en café de Deut) een middag vol bockbier in Nijmegen. Op deze zondagmiddag van 1 tot 7 worden er ruim 25 verschillende bockbieren getapt in vijf verschillende cafés in het centrum. De bierlijst is nog niet bekend maar hou daarvoor de website van de organisatie in de gaten.

Nijmegen centrum. Site


2 en 3 november de Speciaalbierdaagse Roosendaal

Het leukste bierevenement van West-Brabant vindt op deze dagen plaats in een 1000m2 grote ruimte in Groencentrum de Wit-van Dongen te Roosendaal. Voor deze 4e editie beperken de organisatoren zich niet in soorten speciaalbieren, maar de bieren komen letterlijk uit alle windstreken. Er zijn vier barren die bieren schenken uit Noord, Oost, Zuid en West.

Groencentrum de Wit-van Dongen, Boeiinksestraat 1a, Roosendaal. Site


3 november Achterhoekse bierbelevenis

Dit bierfestival vindt plaats van 12:00 – 18:00 in de Kruisberg in Doetinchem. Natuurlijk zijn er op dit festival Achterhoekse brouwerijen aanwezig zoals de Bronckhorster Brewing Company, Brouwerij de Snor, Rigtersbier, Brouwersnös en Brouwerij Eanske.

Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem. Facebook


23 november Wild Festival Groningen

Op 23 november van 13:30 tot 22:30 kan je op dit festival in Groningen genieten van alles wat met ilde fermentatie en spontane vergisting te maken heeft. In de EM2, ook wel de Barn genoemd, kan je wilde bieren van de beste brouwers proeven maar ook ciders, natuurwijnen en natuurlijk wild- en gefermenteerd eten. Er komen mooie brouwerijen naar dit festival waaronder Brouwerij vandenbroek, Tommie Sjef Wild Ales, Nevel Artisan Ales, Wild Creatures en Mill’s Brewing. Op donderdag en vrijdag 21 en 22 november zijn er nog diverse side events in Groningen, hou hiervoor de site van het festival in de gaten.

EM2, Suikerlaan 6, Groningen. Site


7 december Bier & Big Eindhoven

Op 7 december van 13:00-22:00 is het weer tijd voor de wintereditie van Bier & Big. Al een paar jaar wordt er twee keer per jaar het Bier & Big festival georganiseerd. Een zomer en een wintereditie. De eerste namen van deelnemende brouwerijen zijn al bekend. Zoals Flying Couch uit Denemarken, Collective Arts uit Canada en Mast Landing uit de USA.

Ketelhuisplein Eindhoven. Facebook


20 december Stomend bierfestival Spoorwegmuseum

Ook dit festival wat plaatsvindt op 20 december van 19:00 tot 23:00 is op een bijzondere locatie. Namelijk het spoorwegmuseum in Utrecht. Tussen de nostalgische treinen, tientallen lampjes en kerstdecoratie kan je genieten van verschillende bieren. De line-up moet nog bekend worden, maar als de line-up net zo goed wordt als vorig jaar dan komt dat wel goed.

Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, Utrecht. Facebook

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • stibon niveau 1
      StiBON niveau 1 | Bieropleiding