Bier festival guide voorjaar 2020

In het voorjaar van 2020 zijn er weer allerlei Bier Festivals verspreid over het hele land. Ik maakte deze Bier festival guide om je een beetje op weg te helpen. Suggesties? Laat het dan hieronder achter bij de comments.


11-12 januari Goesting winter bierfestival

Op zaterdag 11 en zondag 12 januari vindt de eerste editie plaats van het Goesting Winter Bier Festival! Een weekend lang kun je genieten van bijzondere winterse bieren uit binnen- en buitenland. Het terrein achter De Taaafel (het oude postkantoor) wordt omgetoverd tot ware winterbiertuin. Overdekt en aangekleed met diverse heaters, zodat je er warmpjes bijzit. Naast alle bieren, wordt er ook aandacht besteed aan bourgondische spijzen, welke verzorgd worden door De Taaafel.

Poststraat 4, Venray. Facebook evenement


18 januari Hoptic festival

Het flink gegist festival gaat verder onder een nieuwe naam, Hoptic festival. Locatie van het festival is de studentenvereniging Virgiel. Op 18 januari kan je van 12:00 tot 22:00 genieten van bieren van 15 brouwerijen uit binnen- en buitenland. Leuk feitje, Van Renssen tabak zorgt voor een paar sigaar & bier combinaties.

Virgiel, Oude Delft 57, Delft. Facebook evenement


25 januari Brabant barrel aged bierfestival

In navolging van het Speciaalbierfestival Hoeven volgt op 25 januari de wintereditie: Brabants Barrel Aged Bierfestival! Ruim 40 voornamelijk Brabantse Barrel Aged bieren zijn er deze dag te proeven op de bekende historische locatie, Klooster Bovendonk. Het festival wordt georganiseerd door Brouwerij het Meuleneind uit Hoeven.

Bovendonk Hoeven, Hofstraat 8, Hoeven. Facebook evenement


26 januari Winter bierfestival Leiden

Op zondag 26 januari 2020 wordt het derde Winterbierfestival Leiden gehouden in Scheltema. Dit pand heeft een robuuste, ambachtelijke uitstraling en zal deze editie in zijn geheel zal worden benut. Tijdens het Winterbierfestival Leiden in Scheltema presenteren een aantal kleine Nederlandse brouwers zich met diverse winterbieren. Het Winterbierfestival Leiden duurt van 13.30 tot 18.30 uur.

Scheltema, Marktsteeg 1. Leiden. Site


2 februari Buitengewoon bierfestival

Op zondag 2 februari 2020 is de Koekbouw op CHV Noorkade in Veghel het ‘walhalla’ voor alle echte bierliefhebbers. Je vindt er een 60 meter lange toog met meer dan 150 ambachtelijke bieren op de fles, afkomstig van speciale brouwerijen uit binnen en buitenland. Daaronder een flink aantal exclusieve bieren die een echt bierhart sneller doet laten kloppen. Entree voor dit festival is €13,50.

Verlengde Noordkade 10-12, Veghel. Site


28 februari speciaalbier festival Wolvega

Vanuit stichting Horeca Centrumplein wordt op vrijdag 28 februari van 18:30-00:30, na een succesvolle eerste editie, het 2e Speciaalbier Festival Wolvega georganiseerd. Een evenement waarbij brouwers hun speciaalbieren aanbieden en waar de gast, bewapend met een proefglas en een aantal consumptiemunten, naar de stand van een brouwer gaat om zich te laten informeren, maar vooral om zijn glas te laten vullen.

Feesttent Acht-pilarenplein, Acht-pilarenplein, Wolvega. Site


20 maart Hop & Hist speciaalbier festival

Hop & Hist is een nieuw speciaalbier festival in Zeeuws Vlaanderen, gehouden in het bourgondische IJzendijke. Op zaterdag 30 maart 2019 zal de eerste editie plaatsvinden in het Mauritshof waar er genoten kan worden van een ruime keuze aan speciaalbieren van bierbrouwerijen en verschillende gerechten en hapjes verzorgd door het Mauritshof. Het festival dat van 14u00 tot 22u00 duurt wordt omlijst door verschillende muzikale optredens.

Mauritshof, Mauritsweg 5, IJzendijke. Facebook evenement


28 maart Ouddorps bierfestival

Zaterdag 28 maart 2020 van 15.00 – 22.00 uur is Zalencentrum Dorpstienden het decor voor de tweede editie van het Ouddorps BierFestival. Tijdens dit festival kunt u diverse bieren proeven van regionale brouwers en van brouwers die ons eiland een warm hart toedragen. Zij presenteren u een breed scala aan tapbieren en bieren op fles. Geen ‘natje’ zonder ‘droogje’! Enkele lokale ondernemers hebben een stand op het bierfestival, waar zij u kunnen voorzien van heerlijke hapjes, maar ook voor een maaltijd kunt u bij hen terecht.

Dorpstienden, Dorpstienden 4, Ouddorp. Site.


3 -5 April Hop On Hop Off Festival

Op 3, 4 en 5 april vindt voor de derde maal het Hop On Hop Off Festival plaats. Vanwege het grote succes en de positieve reacties van zowel bezoekers als deelnemers op de voorgaande edities, vindt dit festival wederom plaats op de Kunstijsbaan in Breda. Er zullen meer dan 400 bieren van 60 brouwerijen uit binnen- en buitenland te proeven zijn! Een waar feestje dus!

Kunstijsbaan, Terheijdenseweg 506, Breda. Site


10 & 11 April Streekbierfestival Eindhoven

Na 11 succesvolle edities in Utrecht, komt het Streekbierfestival naar Eindhoven. Afgelopen edities deden er meer dan veertig cafés mee en veertig brouwerijen. Nu is de lichtstad aan de beurt. Deze leuke speurtocht door de binnenstad van Eindhoven voert je langs 12 cafés en 12 deelnemende Brabantse brouwerijen. Het is een gratis bierfestival, je hoeft geen ticket te kopen en je biertjes betaal je direct aan de bar. Elk café werkt met proefglazen zodat je meerdere bieren kunt proberen. Je kunt in elk deelnemend café starten. De afstanden tussen de cafés zijn maximaal een paar minuten lopen. 

Centrum Eindhoven. Site

2 reacties

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • stibon niveau 1
      StiBON niveau 1 | Bieropleiding