Hertog Jan Alcoholvrij | Hertog Jan

Hertog Jan alcoholvrij

Ook Hertog Jan uit Arcen heeft sinds 2019 zijn eigen alcoholvrije pilsener. De vraag naar alcoholvrije bieren steeg en dus wilde Hertog Jan ook graag een alcoholvrij bier op de markt brengen. Wat vaststond was het feit dat het een bier in de pils-categorie moest worden. Het resultaat is deze Hertog Jan Alcoholvrij (0,0%).


Pas na het gisten met Hertog Jan gist en het lageren is de alcohol uit dit bier gehaald. Daarna is er op natuurlijke wijze nog smaak en bitterheid aan dit bier terug gegeven.

Hertog Jan Alcoholvrij

Zicht & Geur

Het bier ziet er precies zo uit als een ‘normale’ pilsener. Goudgeel van kleur, helder en met bovenop een stevige schuimkraag. In geur is het bier mooi moutig en is hij bijna niet te onderscheiden van een alcoholische pilsener. Iets zoeter misschien.

Smaak

Door de geur verwachtte ik veel van deze Alcoholvrije Pilsener. Echter is de smaak totaal anders. De geur was nog bijna gelijk aan dat van een pilsener, de smaak (helaas) niet. Het Alcoholvrije bier is zoet en moutig. De zoete tonen doen me denken aan honing. Het komt ietwat chemisch over. Ook de bitterheid die je verwacht bij een Alcoholvrije pilsener blijft weg. Het zoete karakter heeft hierdoor de overhand. Dit wordt sterker naarmate het bier opwarmt. Drink het bier dus sowieso goed koud!

Laat hier je reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.