Mooie Nel | Brouwerij Jopen

“Dit jaar was er voor het eerst de Dutch Beer Challenge. De eerste bierwedstrijd van Nederland. Op deze wedstrijd is de Mooie Nel IPA gekroond tot beste bier van Nederland 2015!
Jopen Mooie Nel IPA is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam en wordt buiten Nederland North Sea IPA genoemd. Elke slok is een genot.
De IPA werd in de tijd van lange zeereizen extra zwaar gebrouwen en extra gehopt zodat het in de koloniën gedronken kon worden. Ook in Nederland hadden we onze versie van de IPA oftewel ‘duraebel scheepsbier’ voor Nederlands-Oost-Indië. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA teruggekeerd in Europa.” (jopenbier.nl)


Het bier

En ja hoor… Jopen heeft het voor elkaar! De Mooie Nel IPA (6,5%) is een IPA die ik lekker vind! Tot nu toe vond ik de IPA’s die ik heb gehad niet lekker, veel te raar in smaak en smaaksensaties.
Qua geur is deze IPA erg fruitig, vooral de geur van mandarijn komt me tegemoet. Hij is zoet en fris. Andere IPA’s waren tot nu toe vooral bloemetjesachtig. In de smaak van dit bier overheerst echt de grapefruit, het bittere maar ook zoete smaak van grapefruit. Ik moet er even aan wennen maar na een paar slokken vind ik hem lekker. Hij is me net niet te bitter.

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. dr, K. A. Goosseff

    Net elke mooie Nel (Joppen) IPA bier smaakt or ruikt ven lekker. Ik heb de indruk door de populariteit van Mooie Nel dat ze de vraag niet meer aan konden en het recept onder NDA hebben gedelegeerd naar(veel) grotere brouwerijen die hoor hun grootte niet dezelfde fijne kwaliteit kunnen brouwen. Zeer, zeer jammer ongeacht of de verklaring juist is. De ene krat is de andere niet meer. Je kan in de winkel niet merken of het bier uit Haarlem komt of ergens anders.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.