Where to be(er) in Praag | Stad & Bier

Praag

Zo! Weer eens een bier gids online! Mijn zomervakantie bestond onder andere uit het bezoeken van Praag. Hier genoten wij weer eens van het met elkaar zijn, want de kleine sliep een paar nachten bij opa en oma. Natuurlijk bezochten we tijdens onze citytrip een paar plekjes die in het teken stonden van bier. Ik zet voor jullie een paar tips op een rij, niet alleen bierige tips maar ook andere leuke (en lekkere) plekken.


U Fleků | Křemencova 11

U Fleků werd mij tijdens de vakantie getipt door één van jullie. Het is een traditioneel restaurant met brouwerij. Je eet hier aan wat langere tafels, samen met andere gasten. Het bier vonden wij erg lekker (donkerder of lichtere pils), het eten minder. Het is traditioneel Tsjechisch eten wat je hier eet bij je bier. Er liep bij ons een smoezelige oude man rond met een trekharmonica die net iets te dicht bij je oren ging spelen en de obers proberen je shotjes aan te slijten. Het is leuk om in zo’n traditioneel restaurant te zijn geweest maar voor goed eten hoef je hier niet per se zijn.


Mama Shelter hotel | Veletržní 1502/20

In dit hotel, in de wijk Holešovice, verbleven wij. Het is een ruim opgezet hotel met mooie grote kamers en prima bedden. De badkamers zijn van alle gemakken voorzien en schoon. Het ontbijt is prima en nog bij de prijs inbegrepen. Het hotel ligt niet in het centrum maar er is een tramhalte naast het hotel die je zo naar het centrum brengt. Voordeel van de locatie buiten het centrum is dat het er rustig is.


Golden Egg | Seifertova 1840/2

Geen biertip ditmaal maar wel een eettip. Bij Golden Egg kan je, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar dingen bestellen die te maken hebben met ei. Wij aten er eggs benedict, goddelijk en goed geprijsd!


Beergeek Bar | Vinohradská 988/62

In Tsjechië kan je heerlijke pils krijgen. Zacht van smaak en zacht in de prijs. Maar na verschillende pullen met halve liters bier keek ik toch ook wel uit naar een ander soort bier. In onze zoektocht naar andere biercafés vonden we deze Beergeek bar. Knus en met een groot assortiment uit binnen- en buitenland. De prijzen zijn prima en ze hebben een uitgebreide kaart met allerlei hapjes en hoofdgerechten die er ontzettend smakelijk uitzagen maar die we niet bestelden.


Kohoutek | Slezská 49

Nog een eettip. Bij Kohoutek eet je haan. Haan? Ja het lijkt alsof je een stuk kip geserveerd krijgt maar het is haan. Super mals vlees en net wat intenser in smaak vonden wij vergeleken bij kip. De porties vonden wij niet erg groot maar gezien de lage prijzen is het niet erg wat meer bij te bestellen.


Biertuin met prachtuitzicht | Letenské sady 341

Biertuin

In de wijk Holešovice, net buiten het centrum over de rivier, ligt een park en in dat park vind je deze biertuin. Eenvoudig opgezet maar met een prachtig uitzicht en lekker, goedkoop, bier!


Cross Club | Plynární 1096

Wij vonden dit een aanrader. Een gekke club/café in de wijk Holešovice. Er zijn allerlei constructies gemaakt van metaal die stil staan of rustig bewegen. Elke avond is hier muziek, meestal in de alternatieve richting. De Cross club is een podium voor juist deze alternatieve stijlen, zoals dubstep en drum and bass. Wij vonden boven het geluid wel erg hard staan maar er is ook nog een klein podiumpje beneden en buiten is er ook soms muziek.


Roesel | 20, Mostecká 45

Nog een ‘speciale’ bierbar! Als je over de wereldberoemde en prachtige Karelsbrug loopt in Praag kom je aan de andere kant terecht waar je onder andere de beroemde Praagse Burcht vind. Aan de weg, die aan de brug ligt, vind je Roesel. Een klein barretje met een paar tapbieren en een koelkastje met halve liter blikken bier. Je vind hier o.a bier uit Tsjechië maar ook uit Amerika.


Pork’s | Mostecká 16

Toen wij klaar waren met borrelen bij Roesel hadden we trek gekregen en om deze trek te stillen hoefden we gelukkig niet ver te lopen. Ik had al opgezocht dat je bij Pork’s lekker kan eten! Zoals de naam al doet vermoeden eet je hier uitsluitend gerechten met varkensvlees. Ze hebben niet veel keuzes maar wat er is is lekker. Ze zijn bekend om hun varkens knie. Mijn vriend nam de pulled pork en ik de spareribs. Vooral van de ribs was ik erg tevreden. Lekker mals, erg smakelijk en goede portie ook!


The Street Burgers & Cocktails | Konviktská Konviktská 261

Lekkere burgers, die vind je hier! Er zijn zelfs ook allerlei vegan opties! Ze lijken ambachtelijk te zijn gemaakt en de porties zijn goed. Dit kleine restaurantje ligt dicht bij de winkelstraten dus is goed te combineren met een dag winkelen in Praag bijvoorbeeld.


Overige tips

Deze plekken heb ik niet bezocht maar werden mij wel getipt:

Pivovar Staré Město (café + brouwerij)

Brewery club Benedict (café)

Vnitroblock

U Kunštátů (biertuin & bar)

Craft Beer Spot Prague (café)

Strahov Monastery (abdij + bier)


Andere bier guides: Leuven, Antwerpen, Rome, Litouwen

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.