Op de fles | Bierboek

op de fles

Ben jij iemand die altijd benieuwd is naar de verhalen achter bieren en brouwerijen? Ja? Koop dan dit boek! ‘Op de fles’ staat vol met allerlei verhalen over bieren en hun historie/achtergrond aan de hand van hun etiketten. Het boek uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en is geschreven door Luc de Raedemaeker en Joost Houtman.


Auteurs

Luc de Raedemaeker is een echte bierduizendpoot. Begonnen als barman en nu op veel vlakken actief. Luc is bijvoorbeeld organisator van de Dutch- en Belgian Beer Challenge, biersommelier, hoofdredacteur van Bière Grand Cru en vaak jurylid bij verschillende internationale wedstrijden.

Joost Houtman is ghost- en copywriter, scenarist, podcaster en communicatiespecialist. Hij schrijft o.a. met veel plezier voor Bière Grand Cru en Bierpassie Magazine.

Op de Fles

Twee woorden: ‘blij verrast’. Ik heb echt heel erg genoten van dit boek. Sowieso ben ik echt zo iemand die soms zijn bieren stiekem alleen maar koopt om de etiketten. Als een etiket mij aantrekt, dan is de kans groter dat ik het bier koop. Ook de verhalen achter de etiketten, bieren en brouwerijen vind ik altijd al erg interessant. Het is één van de redenen waarom ik deze blog begon. Achtergrondverhalen delen.

Er komen verschillende verhalen naar voren. Zo wordt het bengeltje op het etiket van het Filou bier uitgelegd, maar ook de redenen achter de etiketdesigns van Duvel en Omer.

Je staat er vaak niet bij stil hoeveel werk het is om tot een dergelijk etiket en de naam van een bier te komen. Zo lees je in dit boek de verhalen van Eric D’hondt. Hij zorgt al meer dan twintig jaar voor de vormgeving van de etiketten van Westmalle. Maar ook het verhaal van Seef bier uit Antwerpen is een mooie. Het is het verhaal van de marketeer die zelf brouwer werd.

Erotiek speelt een beste rol in dit boek. In drie hoofdstukken komt dit terug. In het hoofdstuk ‘Uit de biecht’ komt een wel erg vrouwelijk bier naar voren.. En, heb je wel eens stil gestaan bij deze biernamen? Namelijk de Fou’ Foune van Cantillon en de Pecheresse van Lindemans? Lees het boek en je komt erachter wat er zo speciaal is aan deze twee. In ‘De tepel te veel’ komen de wat pikantere etiketten en hun verhalen aan bod.

Op de fles is een heerlijk boek. Vol verschillende verhalen, allemaal per thema ingedeeld. De Vlaamse taal is prachtig, de grapjes die soms tussendoor komen zijn ietwat flauw misschien maar de verhalen zijn zo intrigerend dat we dat maar even door de vingers zien.

Je koopt het boek onder andere hier

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.