BIER magazine | Het bier blad van Nederland

biermagazine

Al sinds eind 2008 brengt Bier! magazine het laatste nieuws rondom speciaalbier. Dit mooie lifestyle bier magazine komt vier keer per jaar uit en staat boordevol met reportages en interviews uit de bierwereld. Het is de perfecte manier om meer te weten te komen over onze mooie bierwereld. Want daar is veel over te vertellen.


Fedor Vogel

Fedor Vogel

De man achter Bier! Magazine is Fedor Vogel. Ondanks dat hij natuurlijk het blad samen met zijn redactieteam maakt, is hij de drijvende kracht achter het mooie magazine. Hij zorgt ervoor dat elke editie weer perfect eruit ziet en goed gevuld is.

Redactielid Henri Reuchlin, ook al zo’n bier-duizendpoot, schreef een mooie column over Fedor, dan kan je wat nader kennis met hem maken. Je vindt de column hier. Want naast hoofdredacteur van Bier! en Brouw! doet Fedor nog veel en veel meer voor de bierwereld.

biermagazine
Foto: biermagazine.nl

Bier! Magazine

Bier! Magazine is het oudste magazine wat geheel in het teken staat van bier. In het najaar van 2018 kwam de 40ste editie uit, en daarmee vierde Bier! Magazine zijn 10e verjaardag! Het is een onafhankelijk smaakmakend glossy magazine en het staat boordevol mooie reportages en foto’s. Brouwerijen worden er uitgebreid in uitgelicht maar ook bierreizen, cafés en andere wetenswaardigheden over bier.

Alle redactieleden zijn erg gepassioneerd, zitten vol kennis over bier en zijn ontzettend gedreven en proberen dan ook om je elke editie weer de mooiste verhalen voor te schotelen.

Begin 2018 ben ik zelf redacteur geworden voor Bier! Magazine. Iets waar ik ontzettend trots op ben en waardoor ik de mooiste verhalen tegenkom. Het is zo heerlijk om van allerlei mensen in de bierwereld verhalen te horen. Ik spreek gepassioneerde café eigenaren maar ook brouwers. Vaak zijn we nog lang na het officiële interview aan het babbelen.

Het blad komt 4x per jaar uit en is verkrijgbaar in de grotere boekhandels (€6,95) of online te bestellen. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Voor vier nummers per jaar betaal je dan €26,50. Meer info: Biermagazine.nl Wie het blad liever digitaal leest kan het via Magzine.nu lezen.

Brouwmagazine
Foto: Brouwmagazine.nl

Brouw! Magazine

Tijdens de 2e Dutch Craft Beer Conference heeft Birdy Publising, waar Bier! magazine ook onder valt, een nieuw vakblad voor bierbrouwers gelanceerd. Brouw! is een verwelkomen aanvulling op Bier! Magazine. Groot verschil met Bier! Magazine is het feit dat Brouw! speciaal bedoeld is voor (hobby)brouwers. Het is voor hen een vakblad waarin kennisuitwisseling centraal staat in de breedste zin, gekoppeld aan productnieuws en de laatste trends.

Het magazine werkt met terugkerende rubrieken. Zo is er het laatste productnieuws, rubrieken over grondstoffen, artikelen over brouwapparatuur en interviews met brouwers. Het belangrijkst is de kennisuitwisseling, dit is de rode draad in het magazine.

Ook Brouw! Magazine komt 4x per jaar uit en wordt verspreid onder brouwers maar ook onder klanten van Brouwmarkt. Net als Bier! Magazine is Brouw! er ook in abonnementsvorm. Voor meer info: www.brouwmagazine.nl

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.