La Folle Furieuz | Brasserie de Sutter

la folle furieuz

Ik probeer graag nieuwe dingen uit, zo ook op het gebied van bier. Tegenwoordig gaat het zo snel met nieuwe bieren en stijlen, dat het niet meer bij te houden is. Ik merk dat ik vergeet hoe mooi eigenlijk de klassieke bierstijlen zijn. Zoals een gewone tripel, imperial stout, saison of blond bier. Dus ik pakte laatst weer eens een tripel uit de kast. Dit was La Folle Furieuz (8%) van Brasserie de Sutter uit Frankrijk.


La Folle Furieuz

Het bier heeft een zoete en sterke geur van honing en geel fruit. Belgische gist. Bovenop het bier vormt zich een stevige weelderige schuimkraag die overeind blijft tot de laatste slok.

In de smaak van het bier komen de honing en het fruit weer terug. Zij geven het bier een overheersend zoet karakter. Een lichte kruidigheid geeft hier ietwat balans aan. Het bier is niet bitter, aan de zoete kant dus en drinkt soepel weg. Het mondgevoel is vol, romig en zacht.

Andere bieren uit Frankrijk vind je hier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.