5x Destillaat van bier

5x destillaat

In 2019 maakte ik een 5-delige serie over Bier Destillaten. Ik vertelde in de eerste blogpost daarover: “Naast bier drink ik ook wel eens op zijn tijd een ander soort drank. Soms Gin, soms Whisky of Wijn. Maar deze soort dranken, ja daar schrijf ik niet over op Speciaalbiertjesblog omdat ze niks met bier te maken hebben. Vandaar dat ik de komende tijd eens dranken wilde proberen die met bier te maken hebben, bier destillaten!”

In deze blogpost heb ik alle vijf de Bier Destillaten op een rijtje gezet: ‘5x Destillaat van bier’. Weet je er nog één? Laat het mij dan weten onderaan deze post.

Chouffe Coffee

Chouffe Coffee

Ik begon mijn Bier Destillaten serie met de Chouffe Coffee. De Chouffe Coffee is een likeur van 20% op basis van Esprit D’Achouffe (bierbrandewijn van 40%). Deze brandewijn werd verkregen door het destilleren van vijf jaar oude Chouffe. Samen met graanalcohol, een flinke scheut MC Chouffe (bruin bier) en natuurlijke koffie-extracten vormt de brandewijn de basis voor deze Chouffe Coffee. De likeur wordt gemaakt door Stokerij Rubbens uit Wichelen. [Lees hier meer..]


eau de biere

Eau de Biere

Brouwerij/Stokerij Wilderen is bekend van bijvoorbeeld de Cuvée Clarisse maar nog het meest van de Tripel Kannunik (8,2%). Naast brouwerij is Wilderen ook een stokerij. Deze bestaat al sinds 1890! Zo worden er naast bier dus destillaten als jenever, gin en Whisky geproduceerd. De Eau de Biere (32%) is een ander voorbeeld van een Wilderen Destillaat. De drank wordt gemaakt door het Destilleren van de Tripel Kannunik. [Lees hier meer..]


Lindemans Gin

Lindemans Gin

Deze twee Gins (46%) op de foto zijn het resultaat van een samenwerking tussen Stokerij de Moor en Brouwerij Lindemans. De Gins werden in 2015 gepresenteerd. Beide Gins worden gemaakt op basis van een destillaat van de Oude Kriek Cuvée René. Het destillaat wordt aangevuld met een destillaat van 15 botanicals: jeneverbes, koriander, citroenschil, sinaasappelschil, engelwortel, iriswortel, kaneel, paradijszaad, staartpeper, kardamom, lavendel, komijn, nootmuskaat, steranijs, rozemarijn en zoethout. [Lees hier meer..]


Troost Gin

Voor deel 4 van mijn bier destillaten serie bezocht ik Brouwerij Troost locatie Westergas in Amsterdam. Hier sprak ik met mede-eigenaar en brouwmeester Peter-Derk Muffels over hun Troost Gin. Natuurlijk proefden we de Gin ook, puur en in combinatie met eigen gemaakte Tonic. [Lees hier meer..]


kever genever

Kever Genever Kopstoot

In 2018 maakte ik kennis met de Kopstoot tijdens een grote Kopstoot proeverij. De kopstoot was vroeger een Pilsener met een Genever (jenever) ernaast in aparte glazen. Tegenwoordig wordt Genever met allerlei andere biersoorten gedronken, omdat blijkt dat het niet alleen met een Pilsener lekker is. Een tijdje terug benaderde Kever Genever mij of ik hun ‘Kever Genever Kopstoot’ wilde proeven. Bij het blik Genever kreeg ik drie verschillende bieren om drie verschillende kopstoot combinaties te maken. [Lees hier meer..]

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.