Sour IPA | New Belgium Brewing Co

Sour IPA

Het was weer eens tijd om Slijterij van Pernis een bezoekje te brengen. Ik vind dat altijd heerlijk, lekker rustig snuffelen tussen alle bieren. Wat mij opvalt is dat ik ook bij Slijterij van Pernis steeds meer blikken zie. Ik denk dat er nu ook meer blikken daar te koop zijn dan flessen ondertussen. Ik kocht onder andere dit blik, een Sour IPA (7%) van New Belgium. Een voor mij onbekende brouwerij.


New Belgium

Je zou denken dat New Belgium een brouwerij uit België is. Maar niets is minder waar. België heeft wel iets te maken met het ontstaan van deze brouwerij. New Belgium Brewing Co. is gevestigd in Fort Collins, Amerika. 30 jaar geleden is deze brouwerij ontstaan na een fietstocht door België. De tocht door België inspireerde Kim Jordan en Jeff Lebesch zo dat ze besloten een brouwerij op te richten. New Belgium Brewing Co. was geboren met het idee om de Belgische smaken van oude Belgische bierstijlen naar Amerika te brengen.

Sour IPA

“There’s a point on every kite that’s critical to get right. It’s called the “Bridle Point.” It’s where the tow string connects to the kite. Misplacing that point by one inch can make all the difference when trying to get lift. But when you nail it, that thing soars. That’s what the addition of refreshing acidity from our iconic Wood Cellar does to this hazy IPA. It pushes all those juicy fruity qualities forward and adds a flash of refreshing acidity that truly elevates this hazy IPA to new levels.” (tekst website over dit bier)

Zicht & Geur

De Sour IPA is een mistig donkergeel bier. Bovenop het bier vormt zich een kleine fijne schuimkraag. In de geur ruik ik duidelijk de geur van verse hop en geel fruit. Tonen van mango en perzik zijn het meest duidelijk waarneembaar. Ook ruik ik een appelzuurtje.

Smaak

De Sour IPA is qua body vol en rond. Meteen steekt er een zuurtje van citrusfruit de kop op. Deze wordt in balans gebracht door het zoete van geel fruit. Het zure karakter van het bier komt voort uit het mengen van het basis bier; een Hazy IPA, met een houtgerijpte sour. De smaak van het bier is minder hoppig als de geur. De nasmaak van het bier is weer redelijk zacht, niet bitter en niet te zuur. Al met al een fris en redelijk toegankelijk soepel bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.