Dutch Beer Challenge 2017 | Achter de schermen

Dutch beer challenge
Foto:dutchbeerchallenge.nl

Op 22 maart 2017 vond de derde editie van de Dutch Beer Challenge (Powered by Mitra) plaats. Een bierwedstrijd waarbij het beste bier van de dag de titel “Beste bier van Nederland” kan winnen. Als locatie was het Arminius debatcentrum in Rotterdam goed op zijn plaats. Een jury van 32 bierexperts proefde en keurde de bijna 297 ingezonden bieren.

Ik was bij de Dutch Beer Challenge aanwezig om erover te schrijven maar ook om te vloggen. Kijk en lees mee hoe zo’n dag verloopt.


Dutch Beer Challenge 2017 – Vlog

Zo nam ik een kijkje in de voorbereidingskamer en in de zaal waar alle juryleden aan het proeven waren. Ook vertel ik waar de juryleden op letten en hoe de organisatie er voor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt.

Op dit moment weten we wie de titel ‘Het beste bier van Nederland 2017’ draagt, namelijk de bloedbroeder van Kompaan. Een heerlijke stout die ik eerder al eens dronk en waarvan ik vind dat hij de titel niet voor niets verdiend heeft, een heerlijk bier is dat! Alle categoriewinnaars kun je terugvinden op de site van de Dutch Beer Challenge.

Na het proeven en keuren was er ook tijd voor de jury om te ontspannen. In bussen ging de jury ’s middags op weg naar de nieuwe maas. Hier vond een Cheese War plaats op een varende boot. Bij een Cheese War worden er vier bieren en vier wijnen gekoppeld aan vier verschillende kazen. De jury moest uitmaken welke soort drank het beste bij de kazen paste. De wijn of het bier..

Laat in de reacties weten wat je van dit filmpje vindt! Het is mijn eerste grote vlog, na de bierproef-filmpjes die ik eerder maakte. Kijk voor de andere filmpjes op mijn Youtube kanaal.

Dutch Beer Challenge 2017 – Mitra Magazine

Ook schreef ik een stuk over de Dutch Beer Challenge, deze is in het zomermagazine van Mitra gepubliceerd. Het stuk is een uitgebreider verslag van de Dutch Beer Challenge vergeleken bij het filmpje, je leest nog meer details over deze dag en wedstrijd. Lees het stuk hieronder of via deze link.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.