Prussian Imperial Stout | Freigeist Bierkultur

Deze Prussian Imperial Stout [9,9%] was één van de vier Duitse bieren die deze maand in de Hop In The Box zat. Eerder dronk ik uit dezelfde box al een bier met witte peper, lees meer over dat bier hier. Het fijne aan deze Prussian Imperial Stout is het feit dat hij in plaats van 33cl wel 50cl bevat! Een uitstekend bier om samen te proeven dus! Of om in je eentje natuurlijk lekker veel van te kunnen drinken..


Zicht & Geur

De stout is pikzwart met een kleine licht bruine schuimkraag. Het bier heeft een sterke gebrande koffie geur en ook de geur van pure chocolade. Daarnaast is er een licht zuurtje aanwezig.

Smaak

In smaak is het bier redelijk vol, niet echt romig maar wel stevig en dik. Naast de koffie die ik ook hier proef, proef ik ook iets van salmiak. Het bier is behoorlijk gebrand en bitter van karakter, dus hij is niet echt toegankelijk voor de beginnende bierdrinker. Daarnaast is het bier niet romig, of zoetig dus tsja het is wel een zware jongen.


Hop In The Box is een bierbox abonnement. Hop In The Box selecteert elke maand bieren van kleine onafhankelijke brouwerijen. Per maand krijg je als lid vier verschillende bieren en van elk van deze bieren zijn er twee stuks aanwezig waardoor je gezellig samen met iemand kan proeven. Elke maand zijn er dus weer andere, best onbekende, bieren te ontdekken. Deze bieren komen elke keer weer uit een ander land. Zo had ik al bieren uit Amerika (lees hier) en nu dus uit Duitsland.

Eén reactie

  1. klinkt lekker en zo te horen zeer geschikt als bewaarbier

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.