Pfefferkørner White | Freigeist Bierkultur

Ik kreeg een paar dagen terug de Hopinthebox bierbox binnen van de maand mei. Deze keer zaten er Duitse bieren in van de Freigeist Bierkultur. Het bier wat het meest opviel tussen deze vier was deze Pfefferkørner. Mijn Duits is niet geweldig maar pfeffer kan ik nog wel vertalen, en naar de combinatie van bier en peper (geen rode peper, nee gemalen peper) ja daar was ik wel nieuwsgierig naar. Eigenlijk ben ik sowieso wel benieuwd naar alle bieren. Er zit er namelijk ook nog één tussen met Donald Trump erop, en er zit een Russian Imperial Stout van 50cl bij en daar ben ik gek op!


Zicht

De Pfefferkørner (5,3%) is een oranjekleurig bier met weinig koolzuurbubbels en een kleine schuimkraag.

Geur

Nou die peper, die ruik je wel! De scherpe geur van witte peper stroomt mijn neus in. Wauw! Ik hoop toch dat de peper niet zo sterk aanwezig is in de smaak zoals ik hem hier ruik.

Smaak

Phieuw.. Gelukkig valt de hoeveelheid en de sterkte van de peper in de smaak mee. Echter proef je de kruidige smaak van witte peper wel degelijk in de Pfefferkørner. Meteen in het begin als je een slok neemt is hij al aanwezig, tot in de nasmaak. Naast de peper proef ik ook grapefruit en het zoete wat mij aan karamel doet denken. De peper zorgt ervoor dat dit bier een kruidig karakter heeft.

Het bier heeft een mooie volle body, voller dan ik had verwacht. De peper zorgt ervoor dat het bier licht verwarmd, ook een perfect biertje voor de wat minder mooie dagen.

Tja.. peper en bier. Ik moet zeggen, een stout waarin chilipeper is verwerkt dat kan ik wel waarderen. Dit biertje ook wel, maar het is niet echt iets wat ik een tweede keer zou nemen. De witte peper geeft het bier net een, voor mij, te apart karakter. Wel knap gedaan, want de peper proef je echt terug, maar ik hou het bij deze.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.