Weizenbock | Davo bieren

Morgen begint de week van het nederlandse bier, maar ik trap hem vandaag gewoon al af met dit biertje uit Deventer.

Een tijd geleden was ik op bezoek bij Davo bieren, lees meer over dit bezoek in deze aparte post. Ter plekke proefde ik al wat van hun bieren maar er gingen er ook een paar mee naar huis, waaronder deze Weizenbock. In 2016 is dit bier met zilver bekroond in de categorie beste speciaalbock van Nederland.


Zicht & Geur

De Weizenbock [8,8%] is een donkerrood bier met kleine schuimkraag. Het bier heeft een typische bokkige geur. De geur van karamel, koffie en granen komt me tegemoet.

Smaak

Het bokkige karakter zet zich ook in de smaak voort, ik proef de typische smaak van karamel en koffie. De koffiesmaak is goed sterk aanwezig maar blijft mild en zacht. Een toegankelijke bock voor de beginnende bierdrinker maar ook een fijne bock voor gevorderden. Daarnaast heeft het bier een fris en licht zurig karakter. Zowel de ‘weizen’ als de ‘bock’ is dus aanwezig.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.