Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout | La Pirata

Het is de week van het Nederlandse bier en ik zit in het zonnetje dit te typen, maaarrrr… deze beauty kon ik toch niet langer achterhouden! Het is een stout [7,8%] met haver van Cerveses la Pirata uit Spanje. Ik kreeg hem een hele tijd geleden getipt door slijterij Melgers (die een groot bierassortiment heeft!), en na dus een lange tijd in mijn kast te hebben gedaan was het nu tijd om deze te openen. [Foto is gemaakt naast de John Frostbrug, Arnhem.]


Zicht & Geur

De Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout is een donkerbruin, bijna zwart bier zonder schuimkraag. In de geur ruik ik licht de geur van koffie en chocolade. Het is niet meteen een heftige geur.

Smaak

Zo! Dit is even een stout zeg.. Het is bijna alsof ik chocolademelk met mokka drink..! Maar dat wel in positieve zin. Het bier heeft een ontzettend dikke stroperige en romige body. Ook hier komen de koffie en chocolade naar voren maar dan sterker dan in de geur. Er is een licht aanwezig bittertje van de koffie maar het bier blijft toch heel zacht en toegankelijk. Op de achtergrond proef ik ook wat vanille. Wat een lekker biertje! Echt een aanrader!

2 reacties

  1. mijn laatste thuisbrouwsel was ook een Oatmeal stout.
    jouw omschrijvingen passen daar goed bij , alleen komen deze puur van de mouten.
    hoe lang heb je gewacht na de brouwdatum?

  2. Poeh dat zou ik niet weten, flesje ligt al in de glasbak.. helaas.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.