Where to be(er) in Kopenhagen | Stad & Bier

Kopenhagen

Het is tijd voor een nieuwe Where to be(er) Guide! Op Speciaalbiertjesblog staan er al verschillende zoals die van Brussel, Gent maar ook Arnhem, Utrecht en Rome. Dit keer een opsomming van een aantal biertips in Kopenhagen. Ik was daar deze zomer en bezocht deze plekken. Misschien heb je wat aan deze tips voor als we er weer heen op vakantie mogen..


Afgelopen zomer was het even zoeken naar een geschikte vakantieplek. Ik zou eerst de steden Edinburgh en Dublin bezoeken maar door Covid-19 ging dit op het laatste moment niet door. Het was dus even zoeken naar een andere leuke stad. Het werd Kopenhagen, een mooie compacte stad, ideaal voor een paar dagen weg. En, er waren ook genoeg plekken voor een biernerd, alleen het bier was wat duur.. helaas. De plekken die hier beschreven staan heb ik zelf bezocht. Onder die paar tips staan een paar andere plekken waarvan ik gehoord heb dat ze ook het bezoeken waard zijn ik ben hier alleen zelf dus niet geweest.

Brus || Guldbergsgade 29F

stockholm

Mikkeller is de meeste van jullie wel bekend en komt ook snel naar voren als je als biernerd aan Denemarken denkt. Maar Denemarken heeft niet altijd Mikkeller, ook To Øl is één van de bekendere brouwerijen uit Denemarken. Brus is omgedoopt tot hun brewpub nadat To Øl net in 2016 kocht. Brus was voorheen een ijzergieterij en locomotief fabriek, dat zie je wel aan de grootte en het industriële karakter van het pand. Het pand is onwijs groot, ontzettend knus en dat er ook bier gebrouwen wordt zie je meteen aan de ketels en tanks die prominent aanwezig zijn.


Brewpub Copenhagen || Vestergade 29

Pub met mooie binnenplaats waar je heerlijk overdekt kan zitten. Wel iets minder hip als de andere plekken die ik hier benoem maar niet minder gezellig. Het bier van de taps komt voor een deel direct uit de aangrenzende brouwerij, het andere deel is van andere microbrouwerijen.


Ramen to Bíiru || Verschillende vestigingen

Ramen

Ramen to Bíiru is op dit moment in vier verschillende wijken te vinden. Wij bezochten de locatie in Nørrebro. Ramen to Bíiru vond ik echt een walhalla. Het is een ramen concept wat voort is gekomen uit een samenwerking tussen de eigenaar van Mikkeller Mikkel Borg Bjergsø en Daisuke Uki van restaurant Bento Copenhagen. Je kiest je ramen naar keuze uit een oude automaat en gaat met je ticket naar de balie. Daarnaast hebben ze een flink assortiment aan bieren inclusief behoorlijk wat tapbier dus genoeg keus! Heerlijk!


Warpigs || Flaesketorvet 25 – 37

Net als Ramen to Bíiru is ook Warpigs een samenwerking van Mikkeller. Dit keer heeft de brouwerij de handen ineengeslagen met 3Floyds Brewing uit Amerika. Warpigs is een ontzettend grote brewpub (het beslaat meerdere huisnummers) in een voormalige slachterij. Het gebouw behoort tot het Meatpacking District. Het Meatpacking District is een voormalig industrieel gebied waar, zoals de naam al doet vermoeden, veel slachthuizen zaten. Bij Warpigs kan je én voor een goed bier én voor een goed barbecue gerecht terecht.


Zelf niet bezocht wel moeite waard:

Andere niet bier tips in Kopenhagen:

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.