Tripel Monkey | Brouwerij Wolf

Tripel Monkey

Ik bezocht een tijdje terug Wijn en Drankenhuys Brummen. Ik was uitgenodigd door de eigenaar om eens een kijkje te nemen in zijn winkel. Nou en dat heb ik geweten, ik keek mijn ogen uit en zag behoorlijk wat bieren die ik nog niet kende. Eén van deze bieren was deze Tripel Monkey (7,2%) een Tripel van Brouwerij Wolf.


Wijn en Drankenhuys Brummen

Zoals gezegd was ik laatst uitgenodigd bij Wijn en Drankenhuys Brummen door eigenaar Richard. Hij heeft een mooie slijterij in het dorpje Brummen (tussen Arnhem en Zutphen). Richard is onder andere ambassadeur van de Bronckhorster Brewing Company uit Rha, een buurtschap heel dicht bij Brummen. Hierdoor kan hij als één van de eersten de bieren van deze brouwerij bemachtigen. Hij heeft daardoor bijna altijd een rij vol Bronckhorster bieren, wat er heerlijk uitzag 🙂 Naast de Bronckhorster bieren zag ik ook nog allerlei andere voor mij onbekende bieren. Richard zorgt er altijd voor dat er wat speciaals tussenzit. Echt een aanrader dus deze slijterij, het eventueel omrijden waard!

Tripel Monkey

Richard gaf mij onder andere deze Tripel Monkey, één van de bieren van Brouwerij Wolf. Brouwerij Wolf is vooral bekend voor zijn lekkere bieren met de gelijknamige naam Wolf 6 of Wolf 9. Ook is de brouwerij bekend van het bier genaamd Vliegend Varken. Tripel Monkey is de vervanger van de Trezart, een bier wat uit het Wolf gamma is verwijderd.

Zicht & Geur

De Tripel Monkey is een donkergeel bier met een stevige schuimkraag die overeind blijft tot de laatste slok. In de geur ruik ik tonen van appel (niet zuur), bloemen en honing. Daarnaast is hij ietwat muffig.

Smaak

Het bier is vol en zacht. Over het algemeen is het bier zoet van karakter maar een klein bittertje en een lichte kruidigheid geven goed tegengas. Ook is er redelijk wat koolzuur aanwezig. De Tripel Monkey is soepel en drinkt gemakkelijk weg. Toegankelijk voor velen hierdoor.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.