Ole | Browar Nepomucen

Ole

Tijdje terug won ik verschillende bieren onder de 0,5% door een winactie van de webshop Onder Nul Punt Vijf en de instagram account @guiltfreepints. Één van deze bieren was deze Ole, een Gose (0,5%) van het Poolse Browar Nepomucen.


Onder Nul Punt Vijf

Onder Nul Punt Vijf is een webshop opgezet door Raoul. Zijn missie is om iedereen kennis te laten maken met de lekkerste alcoholvrije en -arme bieren uit de hele wereld. Zijn webshop staat vol met bieren uit Amerika, Polen, Nederland, Duitsland en Engeland. In Nederland mogen bieren tot 0,1% alcoholvrij genoemd worden, alles daarboven tot aan de 1,2% wordt bij ons alcoholarm genoemd. In andere landen ligt het maximumpercentage voor alcoholvrije bieren op 0,5% , 1% (Spanje) of 1,2% (Frankrijk en Italië). Daarom moet je de term alcoholfree niet volgen als je echt geen alcohol wilt drinken, omdat dit een buitenlands bier kan zijn waar dus wel meer dan 0,1% alcohol in zit.


Ole

Browar Nepomucen is gehuisvest in Szkaradów, een piepklein dorpje in het westen van Polen. Ze werkten met zelf ontworpen brouwapparatuur en brouwen zowel de klassieke smaken als moderne stijlen. (tekst website ondernulpuntvijf.nl)

Zicht & Geur

Ole is een geel mistig bier zonder schuimkraag. In de geur ruik ik tonen van citrusfruit en dan doet de geur mij met name denken aan sinaasappelschil. Een beetje gekonfijte sinaasappelschil zelfs.

Smaak

In de smaak komt de sinaasappelschil ook weer terug. Het bier heeft een prima body vooral omdat het een bier is met 0,5% alcohol soms zijn die namelijk wat dun qua body. Ole is ietwat zurig en ook licht bitter. De koolzuur geeft een prikkelend mondgevoel. Op een gegeven moment moest ik opeens aan een bepaalde frisdrank denken terwijl ik dit bier dronk. Opeens wist ik het, ik associeer dit bier met Orangina. Jus d’orange met koolzuur haha. Hiermee bedoel ik niet dat ik het bier vies vind ofzo. Nee in tegendeel. Het is een mooi alcoholarm bier!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.