Vibrant P’Ocean | Rodenbach & Dogfish Head

Vibrant

Bijzonder deze Vibrant P’Ocean! Het is een collaboration tussen Rodenbach uit België en Dogfish Head uit Amerika. Bijzonder omdat dit het eerste bier is wat ontstaan is uit een samenwerking tussen Rodenbach en een andere brouwerij. Het is een Sour Ale van 4,7%.


Bijzonder dus dat dit het eerste bier is waarbij Rodenbach samenwerkt met een andere brouwerij. In de tweehonderd jaar dat Rodenbach al bestond had het nog nooit samengewerkt met een ander. Uniek dus! Het bier is het resultaat van het mengen van twee basisbieren. Een Sour Ale uit de foeders van Rodenbach gemengd met een Kettlesour van Dogfish Head.

Vibrant P’Ocean

Zicht & Geur

De Vibrant P’Ocean is een rood mistig bier met een kleine licht roze schuimkraag. De geur van het bier is niet heel erg uitgesproken. Wat het meest overheerst zijn tonen van rood fruit waarbij met name frambozen en kersen het duidelijkst waarneembaar zijn. Ook proef ik licht tonen van hout (door de foeders waar het in gelegen heeft) en citrus.

Smaak

De smaak van het bier is minder zuur als ik had verwacht. Ik had op Instagram al gedeeld dat ik dit bier ging drinken en ik kreeg een paar reacties dat hij best zuur was. Nou houd ik ontzettend van zuur dus ik vond deze wel meevallen. Ook in de smaak komen de tonen van rood fruit, voornamelijk framboos, weer terug. De smaak is lekker alleen niet super uitgesproken. Het blijft een beetje vlak. Het bier is fris, fruitig, iets zuur en niet bitter. Hierdoor is hij wel behoorlijk soepel en voor veel mensen toegankelijk denk ik. Of mijn smaak moet zo geëvolueerd zijn dat ik dit dus echt niet zuur vind en anderen juist wel.. De genoemde vlierbloesem en de lichte zoutige nasmaak vind ik niet echt terug.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.