6 Nederlandse bier magazines op een rij!

Op dit moment telt Nederland maar liefst zes magazines die helemaal in het teken staan van bier! Hopster Magazine is hier de jongste van, de 3e editie is pasgeleden uitgebracht. Ik zette alle bier magazines voor je op een rijtje en vertel je wat de verschillen zijn tussen de bladen.


Hop!

Hop! is niet echt een biermagazine maar een bierspecial. Dit blaadje kan je, 1x per jaar, gratis afhalen bij de Albert Heijn. Het staat vol met mooie verhalen en foto’s over bier. Mooi om te zien dat Albert Heijn, samen met een aantal bierexperts, zoveel moeite steekt in een gratis special over bier!

Pint

Ook Pint is niet echt een bier magazine, het is een verenigingsblad. Pint is de bier consumenten vereniging van Nederland. Word je lid van Pint, dan krijg je automatisch het blad eens per twee maanden op je deurmat. Het blad is dus voor niet-leden ook niet verkrijgbaar.


Bier! Magazine

Het Bier! Magazine is een onafhankelijk smaakmakend glossy magazine en het staat boordevol mooie reportages en foto’s. Brouwerijen worden er uitgebreid in uitgelicht maar ook bierreizen, cafés en andere wetenswaardigheden over bier. Het blad komt 4x per jaar uit en is verkrijgbaar in de grotere boekhandels (€6,95) of online te bestellen. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Daarbij, ik schrijf zelf voor dit blad en voor Brouw! dus je zal in (bijna) elk nummer ook een artikel van mij tegenkomen.

Brouw! Magazine

Brouw! Magazine wordt uitgegeven door Birdy Publishing BV, wat tevens de uitgever is van het Bier! Magazine. Brouw! is een magazine voor (hobby) brouwers die meer willen weten over wat er speelt in de brouwwereld. Maar ook voor niet brouwers is het een interessant blad hoor. Brouw! is begin 2018 gestart. Net als Bier! magazine kan je een abonnement op Brouw! nemen maar hij is ook online los te bestellen via de website of grotere boekhandel (€5,95).Schuim Magazine

Het Schuim magazine vind ik een heel mooi vormgegeven bier magazine. Schuim komt 4x per jaar uit en is zowel in abonnementsvorm als in losse verkoop (€9,95). Er is bij dit blad veel aandacht besteedt aan vormgeving en foto’s, iets wat ik een groot pluspunt vind. Je vindt in schuim verschillende reportages over onder andere thuisbrouwers, brouwerijen en evenementen.

Hopster Magazine

Hopster Magazine is het nieuwste bierblad wat elk kwartaal uit komt. Het blad is voor consumenten gratis verkrijgbaar bij zijn partners die mede ervoor zorgen dat het blad uitgegeven kan worden. Deze partners zijn onder andere proeflokalen, brouwerijen en bierwinkels. Het blad is echt bedoeld als ’traktatie’ voor de bierliefhebber (in spe).

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.