Over mij

 

 

Foto: Biervaneijk

Ik ben Amanda, 32 jaar en woonachtig in Arnhem met partner, zoontje en kater Loki. Sinds maart 2015 ben ik de trotse eigenaar van deze biersite.

Dit is een plek waarop ik mijn ontdekkingen in de bierwereld deel. Ik deel graag de mooie verhalen achter bieren en mooie plekken die in het teken staan van bier. Ik wil je meenemen en hoop dat je net zo gek wordt op bier als ik dat ben geworden. Ook vind ik dat de clichés over vrouwen en bier eens de wereld uit moeten. Ook vrouwen zijn liefhebbers van bier, en juist steeds meer.

Stap voor stap ben ik de bierwereld aan het verkennen, er is zoveel te ontdekken en te leren, ik ben nog lang niet uitgepraat en uitgekeken.


Hoe begon het allemaal..?

Rond mij zestiende proefde ik voor het eerst bier in de kroegjes waar wij uit gingen. Het begon met pils. Pils? Nee, dat vond ik niet echt wat. Het is bitter, wat smaakloos en niet echt lekker. Al gauw ga je dan aan de wijn als tiener wanneer je uitgaat. Die vieze veel te zoete witte wijn. De pilsjes liet ik links liggen en speciaalbier daar dacht ik niet eens aan. Pas toen de wijn mij een beetje de keel uit kwam, ging ik verder kijken wat er eigenlijk nog meer was.


Eerste (speciaal)bier

De eerste echte bieren die ik dronk, kwamen van mijn moeder. Wanneer wij rijsttafel aten kwam daar altijd een bepaald bier bij kijken, de Bellevue kriek. Een vruchtenbier wat ik nog steeds wel lekker vind op momenten. De Bellevue was voor mij toegankelijk en niet te zoet. Het was één van de eerste bieren die ik dronk, daarna volgden er geleidelijk wat meer. De blonde bieren, de vaak te zoete Lindemans vruchtenbieren en rosé bier.

Het moment waarop ik echt bier boven wijn of andere drank ging verkiezen, kan ik me niet herinneren. Dat ging vanzelf. Ik heb altijd graag geschreven: vroeger al mijn eigen sites creëren, dagboeken bijhouden en gedichten/verhalen schrijven. Ik merkte dat er zoveel verschil tussen alle bieren zat die ik dronk, dat ik deze verschillen en ervaringen ook wel graag wilde delen met de buitenwereld. Daarnaast zijn er zoveel mooie verhalen die zich achter de bieren schuil houden, die wil ik ook graag delen. Op deze manier kan ik mijn passie voor schrijven en bieren proeven combineren. En laten zien aan de wereld dat er ook steeds meer vrouwen zijn die bier waarderen.

Het eerste bier van mijn site, de Raging Bitch, bezorgde mij zo’n smaakervaring dat ik er wel over moest schrijven. Hier is alles, deze bierobsessie (ik bedoel passie) dan ook mee begonnen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nu en de toekomst

Op het moment bestaat mijn site 7 jaar en er staan al meer dan 850 beschreven bieren op. Ik merk dat mijn smaak steeds uitgebreider wordt en evolueert. Bieren die ik eerst niet lekker vond, de stouts bijvoorbeeld, kunnen zich nu scharen onder mijn favorieten (vooral de zwaardere volle dikke). Zure bieren kan ik nu heel erg waarderen en ook IPA’s begin ik steeds lekkerder te vinden (op momenten). De bierwereld is zo interessant, er is zoveel te leren en te ontdekken. Wat mij ook erg inspireert zijn de fijne gesprekken en ontmoetingen met mensen uit de bierwereld.

 

 

Foto: Dutchbeerchallenge.nl

Mijn bierpassie is naast mijn werk met kinderen en jongeren met o.a autisme, ADHD en sociale problematieken een groot onderdeel van mijn leven. Sinds begin 2018 ben ik redacteur bij BIER! Magazine, later is daar BROUW! Magazine bijgekomen. Ik heb 3 keer gejureerd tijdens de Dutch Beer Challenge en in November 2017 ben ik begonnen met de bieropleiding van Nederland: StiBON. Niveau 1 van het StiBON heb ik behaald en daarmee de ’titel’ Bierambassadeur. Niveau 2 moet ik nog halen en dan op voor niveau 3!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.