Raging Bitch | Flying dog brewery

“Two inflammatory words…one wild drink. Nectar imprisoned in a bottle. Let it out. It is cruel to keep a wild animal locked up. Uncap it. Release it…stand back! Wallow in its golden glow in a glass beneath a white foaming head. Remember, enjoying a RAGING BITCH, unleashed, untamed, unbridled – and in heat – is pure GONZO!!” (etiket bierflesje)

 

 

Deze bovenstaande tekst is de introductie van dit bier van 8,3% gebrouwen door de Flying Dog Brewery uit Amerika. Het klinkt als een bier met zo’n aparte smaak, dat je er door overvallen wordt.


Raging Bitch

Het biertje ruikt zoet en kruidig. In eerste instantie smaakt het bier heerlijk zoet. Dan opeens als je van deze zoetigheid zit te genieten, draait de smaak zich 360 graden om. Het zoetige maakt plaats voor bitterheid. Knap om het bier zo te maken, dat het twee erg diverse smaken kan herbergen. Het biertje presenteert zich als een zoete verleiding, een vrouw die je verleidt. Daarna loop je een blauwtje, de vrouw wordt vals en slaat je, het bittere komt omhoog.

Ik vind het niet echt een lekker biertje, de ommekeer is mij te groot. Na een paar slokken vind ik hem lekkerder als in het begin, maar alsnog word ik niet echt warm van dit biertje.


2016: Dit vond ik destijds zo’n vreemd bier dat ik deze blog begonnen ben om mijn ervaringen in het bierproeven te delen. Ik schreef wat meer over dit bier en het ontstaan van deze blog. Lees het hier.

Dit biertjeBewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.