Belle-vue kriek | Bierbrouwerij Belle-Vue

bellevuekriek

Belle-Vue Kriek is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2%. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren. Krieken zijn donkere zure kersen; deze kersen zorgen er tevens voor dat de kleur van het bier verandert.” (wikipedia.nl)


Belle – Vue Kriek

Dit bier (5,2%)  dronk mijn moeder altijd, als ze dan eens bier dronk. Ikzelf dronk dit dus van huis uit af en toe met haar, toen ik de leeftijd had. Vooral bij rijsttafels. Nu maar eens proeven voor de blog. Dit bier vind ik één van de lekkere kersenbieren. Het is niet te zoet, zoals sommige andere kersenbieren. Ook vind ik de smaak natuurlijk overkomen, niet zo’n kauwgomballen kersen smaak. Het is een licht zurige smaak door de krieken, maar niet te. Het bier is sterk en vol. Jam! Toch mis ik de rijsttafel vandaag haha.

Bewaren

Bewaren

4 reacties

  1. Leuk zo’n persoonlijke anekdote van vroeger! Ik vraag mij af bij welke gerechten van de rijsttafel deze kriek goed smaakt? Een Indische Rendang lijkt me het beste passen, wat vindt jij?

  2. Leuk zo’n persoonlijke anekdote van vroeger! Ik vraag mij af bij welke gerechten van de rijsttafel deze kriek goed smaakt? Een Indische Rendang lijkt me het beste passen, wat vindt jij?

  3. Speciaalbiertjes auteur

    Poeh ik ben daar niet zo goed in haha. Zou het niet weten

  4. Speciaalbiertjes auteur

    Poeh ik ben daar niet zo goed in haha. Zou het niet weten

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.