Biri | Brouwerij ’t IJ

Bij het zonnetje hoort een zonnig bier vind ik. Nou en deze Biri heeft zo’n super zonnig en vrolijk etiket dat ik hem graag eens wilde proberen. Opvallend is dat hij gebotteld is in een doorzichtige fles, oppassen met zonlicht dus die beïnvloed het bier op deze manier snel! Het is een Tropical Lager van 4,7% gebrouwen door Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam.


Biri

Biri is gebrouwen om zo uit de fles te drinken vermeldt Brouwerij ’t IJ op zijn site. Dat zie je ook wel want zodra ik het bier uitschenk in een glas verdwijnt het schuim als sneeuw voor de zon. Het bier is oorspronkelijk gebrouwen voor bar café de Waterkant. Het is een frisse Lager gebrouwen met mais. Hij deed het zo goed dat Brouwerij ’t IJ hem ook buiten de Waterkant om wilde gaan verkopen. Ik vond hem zelf bij de Albert Heijn.

Zicht & Geur

Bij de uitstraling van het flesje bier, de kleur van het bier maar ook het doorzichtige flesje, moet ik eigenlijk meteen denken aan Desperados en Corona bier. Het bier ziet er zomers uit doordat hij kraakhelder is en geel van kleur. Bij een Tropical Lager verwacht ik in geur tropisch fruit, de geur van het bier is echter behoorlijk moutig en nog net niet wort achtig. Ik associeer het heel erg met een gewone Lager en snap dat ook de term Tropical Lager niet helemaal behalve dat het bier een tropische uitstraling heeft.

Smaak

Ook in de smaak heeft het bier een typische Lager smaak. Het bier is erg moutig maar ook zacht, fris en ontzettend door drinkbaar. Het moutige overheerst naast een klein fruitig zoetje. Het is een mooi licht, zacht en dorstlessend alternatief voor een ‘gewone’ Lager. Ook het alcoholpercentage is prettig, het zorgt ervoor dat je er makkelijk nog eentje zou kunt nemen in de zon. Het ‘Tropical’ uit Tropical Lager snap ik alleen niet.

Andere bieren van Brouwerij ’t IJ op Speciaalbiertjesblog.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.