Nanny State | Brewdog

Nanny State

Soms heb ik wel zin in bier maar niet in alcohol. Dan is een alcoholarm bier een mooie uitkomst. Vrienden van mij lieten dit bier bij ons achter na een gezellige avond dus kon ik hem eens fijn uitproberen. Deze Nanny State (0,5%) is een bier van het Schotse Brewdog.


De Nanny State is gebrouwen met de hopsoorten Centennial, Amarillo, Columbus, Cascade en Simcoe. Ook is hij nog ge-dry hopped met Centennial en Amarillo. Daarbij is er gebruik gemaakt van 8 verschillende soorten mout. Naast dit bier heeft Brewdog ook nog vier andere alcoholvrije bieren in zijn assortiment waaronder de alcoholvrije versie van de Punk IPA.

Nanny State

Zicht & Geur

De Nanny State is een mistig amberkleurig bier. Er banen een boel koolzuurbubbels zich een weg naar het oppervlak. Op het bier vormt zich een kleine tot matige schuimkraag. De geur van het bier is fruitig van o.a citrus en licht hoppig. En dat terwijl er flink wat hopsoorten gebruikt zijn. Ook tonen van geroosterde mouten en karamel komen naar voren.

Smaak

Dat is vaak het lastige bij alcoholvrije bieren, ze missen smaak. Ook deze Nanny State is erg waterig en dun. Er zit niet heel veel smaak aan helaas. Tonen van laurier, drop en geroosterde mout komen lichtjes naar voren. Ook heeft het bier de typische wort achtige smaak wat veel alcoholvrije bieren hebben. De nasmaak is licht bitter en droog. Door het aroma van het bier had ik net wat meer van de smaak verwacht.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.