Summer Ale | Lowlander Beer

islander tropical ale

Voor dit bier zijn er twee namen in de omloop blijkbaar. De Islander Tropical Ale en de naam Summer Ale. Ik gok dat de eerst genoemde naam op dit moment gebruikt wordt en Summer Ale een oude naam is. Deze Pale Ale heeft een alcoholpercentage van 3,8% en is gebrouwen door Lowlander Beer uit Amsterdam.


Zicht & Geur

De Summer Ale is een donkergeel bier met een stevige kleine schuimkraag. Er vinden redelijk wat koolzuurbubbels zich een weg richting het oppervlak. De geur van het bier wordt gedomineerd door citrus tonen die van de toegevoegde Curacao Sinaasappelen (Laraha sinaasappel?) komen.

Smaak

Het bier heeft, zoals verwacht, redelijk wat koolzuur. Dit maakt het bier fris. Tonen van perzik, ander geel fruit en citrus geven het bier een fruitig en licht zoet karakter. Een lichte kruidigheid zorgt ervoor dat het bier niet té zoet is. Doordat een bittertje in het bier ontbreekt is dit voor velen een toegankelijk en soepel bier. Ook het alcoholpercentage maakt dat je van dit bier prima meerdere kan drinken op een warme zomerdag. Het Dragonfruit wat gebruikt is tijdens het brouwen kan ik niet zo goed terugvinden. Dragonfruit geeft een lichte smaak af die een beetje aan peer maar ook aan kiwi doet denken. De vruchten hebben over het algemeen niet een ontzettend sterke smaak.

Andere bieren van Lowlander Beer

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.