IJwit | Brouwerij ’t IJ

IJwit

Soms ga ik er gewoon vanuit dat ik bepaalde bieren al wel eens beschreven heb voor op Speciaalbiertjesblog. Niets is minder waar, deze IJwit stond er nog niet op.. En dat terwijl ik hem regelmatig drink. De IJwit is het witbier (6,5%) van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam.


IJwit

Zicht & Geur

De IJwit is een geel mistig bier met een kleine witte schuimkraag. In de geur is de gebruikte koriander al goed te ruiken. Ook de citrustonen van de citroen zijn te onderscheiden.

Smaak

Het bier is mooi vol en zacht. Ook in de smaak komen de koriander en de citroen terug. Zij zorgen ervoor dat het bier zowel fruitig als kruidig is. De tarwe geeft het geheel een frisse touch. De afdronk is zacht en soepel, omdat het bittertje ontbreekt. Dit maakt het een toegankelijk bier voor iedereen. De smaak blijft lang hangen. Jum! Heerlijk koud drinken.

Meer bieren van Brouwerij ’t IJ

Eén reactie

  1. Vanavond had ik deze nog genomen Amanda 😊 Hij was lekker! 🍺

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.