Where the Wild Blackberries Grow | Brouwerij Kees

wild berries

Where the Wild Blackberries Grow is een Barley Wine van 12,2% met bramen. Brouwerij Kees uit Middelburg heeft dit bier in samenwerking met Wander Beyond uit Manchester gebrouwen.


Where the Wild Blackberries Grow

Zicht & Geur

Where the Wild Blackberries Grow is een donkerrood bier met een kleine licht bruine schuimkraag. In het bier banen weinig tot geen koolzuurbubbels zich een weg naar het oppervlak. Van een afstand ruik ik de alcohol al die scherp in de neus is. In de geur komen de tonen van rood fruit duidelijk naar voren. De zoete geur doet mij qua zoetheid denken aan stevia, het is zoet maar niet puur vanuit het fruit. Naast het rode fruit ruik ik ook tonen van karamel en rozijnen.

Smaak

Ondanks dat ik haast geen koolzuurbubbels zag heeft het bier wel degelijk redelijk wat koolzuur. De smaak van het bier is minder fruitig dan de geur deed vermoeden. Ik proef een beetje drop en kruidige tonen van laurier. Daarnaast heeft het bier ook een fruitig zuurtje. Het zoete komt van tonen van karamel en rozijnen. Het bier is over het algemeen zoet van karakter en weinig bitter. Door het hoge alcoholpercentage, wat best doorschemert, is het een best heavy en plakkerig bier. De bramen die in het bier zouden moeten zitten kan ik niet echt herleiden.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.