Love Hazy IPA | Almanac Beer Co

Love Hazy IPA

Een nieuwe brouwerij voor mij, deze Almanac Beer Co uit Amerika. Ik proefde dit bier van hen, de Love hazy IPA van 6,1%. Het bier is dubbel ge-dry hopped met Mosaic, Citra en Sabro. Ik vond hem bij Slijterij van Pernis in Arnhem.


Love Hazy IPA

Zicht & Geur

De Love Hazy IPA is zoals ik al aan de naam kon aflezen een wat troebel donkergeel bier. Bij het inschenken komt de geur van tropisch fruit duidelijk naar voren. Bovenop het bier vormt er zich een fluffy volle schuimkraag. De geur van het bier heeft naast het tropisch fruit, waaronder mango en ananas, ook duidelijke kruidige hop tonen.

Smaak

Het bier is vol en zacht qua mondgevoel. Naast het fruitige karakter heeft het bier ook een (ietwat onaangenaam) zuurtje. Het doet mij een beetje denken aan het rinse appelzuurtje wat Geuze bieren ook hebben. Ik heb het idee dat het eigenlijk niet thuishoort in het bier. Ook is de smaak van het bier wat minder complex dan ik had verwacht toen ik het bier rook. De geur van het bier is namelijk veel sterker vergeleken bij de wat oppervlakkige smaak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.