Amuse Strawberry | The Wild Beer Co

Amuse Strawberry

Deze Amuse Strawberry is een onderdeel van de Amuse serie van The Wild Beer Co. Dit was een serie zure bieren waaronder bijvoorbeeld de Amuse Apricot en Amuse Rhubarb vielen. Deze Amuse Strawberry kwam in 2019 uit, maar ik vond hem laatst nog bij Slijterij van Pernis en hij was nog heerlijk! Ik zal je er meer over vertellen.


In 2013 creëerde The Wild Beer Co zijn eerste zure Barrel Aged bier, deze werd Amuse Bouche genoemd. Na dit bier volgende er verschillende andere Amuse bieren zoals ik al eerder vertelde.

Dit bier is, voor zover ik weet, het laatste bier tot nu toe wat in deze serie is uitgebracht. Amuse Strawberry (5%) begon zijn leven als ongekookt rauw bier waarna hij gefermenteerd werd met culturen van Pilton Cider. Na fermentatie heeft het bier twee jaar op eikenhouten vaten gelegen waar hij zijn complexiteit en smaak ontwikkelde. Hierna heeft The Wild Beer Co bijna een halve ton aardbeien gemacereerd en toegevoegd aan het basisbier.

Zicht & Geur

Als je zo het verhaal van dit bier leest ga je er misschien automatisch vanuit dat je een roze kleurig bier voor je neus krijgt. Ik had dat tenminste gedacht, maar nee. De Amuse Strawberry is een donkergeel mistig bier. Het bier heeft weinig tot geen schuim. In de geur ruik je meteen dat er verse aardbeien aan dit bier zijn toegevoegd. Het is een zoete overrijpe aardbeien geur die meteen gevolgd wordt door een fris maar scherp zuurtje.

Smaak

Bij de eerste slokken moest ik even inkomen. Het karakter van het bier is zoals je kan verwachten namelijk goed zuur. Dit trok bij mij na een paar slokken wel weg, ik wende eraan. De aardbeien hielpen hier deels ook bij. Net als in de geur zijn de aardbeien in de smaak van dit bier duidelijk aanwezig. Ze trekken het zuur van het bier met hun frisse zoetheid weer een beetje in balans. Het bier heeft een goede body en is wat zacht in het mondgevoel. De nasmaak is wel redelijk pittig en wrang. Het bier begint dus zuur, wordt dan wat zoetig van de aardbeien en eindigt wrang en droog. Wat ik prettig vind is het feit dat de aroma’s van de aardbeien puur zijn en niet chemisch. Lekker!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.