Wood I lie to you | Beerbliotek

wood i lie to you

Deze Wood I lie to you is het eerste bier van Beerbliotek wat ik beschrijf op Speciaalbiertjesblog! Ja zelfs na 5 jaar kom ik nog brouwerijen tegen die ik hier nog niet beschreven heb. Beerbliotek is een brouwerij uit Göteborg Zweden.


Wood I lie to you is een Barrel Aged Barley Wine van 12,1%. Het bier heeft zes maanden op houten vaten gerijpt en is daarna geblend met een ‘verse’ variant. De naam van dit bier is gebaseerd op één van de favoriete nummers van de brouwers uit de jaren negentig.

Zicht & Geur

Wood I lie to you is een troebel donkerrood bier met een paar rond dwarrelende vlokjes. De schuimkraag is licht bruin van kleur en fijn van structuur. De geur van het bier is ontzettend fruitig. Rode fruittonen voeren de boventoon. Daarnaast ruik ik nog van alles. Beetje cacao, beetje hout en karamel.

Smaak

Het bier is qua mondgevoel vol en romig. De smaak van het bier is krachtig maar ook ietwat alcoholisch en daardoor wat scherp bij de eerste slokken. Tonen van vanille, karamel, hout en rozijnen komen duidelijk naar voren. Het bier verwarmd de keel. Ook moet je oppassen want het bier is ondanks het alcoholpercentage behoorlijk soepel.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.