Meander | Nevel Wild Ales

Meander

Een tijdje geleden bestelde ik bij Nevel, uit Nijmegen, een thuiszitters survival kit met daarin verschillende bieren. Uit deze kit proefde ik al Rust. Dit keer beschrijf ik Meander. Ook dit bier zat in de kit. Meander is een houtgerijpt wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad (6,2%).

Meander

Maar nu weer even terug naar Meander. Meander heeft, zoals veel bieren van Nevel, op eikenhouten vaten gerijpt. 16 maanden maar liefst. Aan het bier is rabarber en bessenblad toegevoegd.

Zicht & Geur

Meander is een geel mistig bier met een kleine dunne schuimkraag. In de geur ruik ik vooral kruiden en fruit waaronder de bessen en licht de rabarber. Het is een ietwat scherpe zurige geur.

Smaak

Het mooie van de bieren van Nevel vind ik het feit dat ze allemaal erg subtiel zijn maar alsnog ontzettend complex. Het zijn geen heftige bieren om te drinken. Mede door het redelijk lage alcoholpercentage en de niet echt uitgesproken smaken. Toch ontdek je bij elke slok weer wat nieuws. Je proeft letterlijk de natuur in frisse en fruitige tonen.

Het bier smaakt fris zurig en minder zuur als de geur doet vermoeden. Een ook aanwezig zoetje houdt het zuurtje in balans. In de smaak komen tonen van zwarte bessen, hout en geel fruit naar voren. De rabarber, granen en wat ziltigheid proef ik subtiel. Het bier is soepel en drinkt gemakkelijk. De koolzuur maakt het geheel fris. En mooi alternatief voor een glas wijn!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.