Rust | Nevel Wild Ales

Van Nevel Wild Ales heb ik eigenlijk niet eens zoveel bieren op deze site staan. En dat terwijl ik toch best fan ben van deze brouwerij uit Nijmegen. Nu er corona heerst overal kun je in de webshop van Nevel Thuiszitters survival kits bestellen. In deze kit, die ik zelf aanschafte, zat onder andere deze Rust. Ik zal je vertellen wat voor bier dit is en wat ik er van vond.


Rust

Rust is Houtgerijpt wild blond bier met Saaz wat 13 maanden op eikenhouten vaten heeft gelegen. Het is een bier zonder overdaad of uitbundigheid, maar gegrond als een aambeeld, met een intrigerende, kalme balans, alsof de lange maanden in het vat zijn doorgesijpeld in het hart van het bier. Stel je een wandeling voor in een oud bos, waar dikke takken kraken en wijsheid zich op de wind wentelt.

Al twee jaar achter elkaar valt Rust in de prijzen tijdens de Dutch Beer Challenge. 2x een bronzen medaille in de houtgerijpt categorie.

Zicht & Geur

Rust is een donkergeel troebel bier waarop zich bij het inschenken een kleine ring schuim vormt. In de geur van het bier ruik ik de houttonen van de vaten waarop het bier gelegen heeft. Ook ruik ik een krijtachtige geur. Daarbij ruikt het bier een beetje zoet en kruidig wat mij doet denken aan kamille. Ook ruik ik een zuurtje, wat citrus, geel fruit en druiven. De geur is licht scherp, fris en fruitig.

Smaak

In smaak heeft Rust een klein zuurtje maar ook een zachte fruitigheid die dit in balans brengt. Het bier heeft een klein beetje koolzuur en een volle zachte body. Qua karakter is het bier fruitig met tonen die lijken op geel fruit en is hij licht kruidig. De nasmaak is aan de droge en iets bittere kant door de Saaz dryhop en de hout tannines. Een mooi subtiel bier.

Als foodpairing noemt Nevel: Burrata met gebrande sinaasappel, gebrande prei met beurre blanc en panna cotta met vanille, wilde perzik en amandel

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.