Quad Drop | Brouwerij de Molen

Quad drop

De Quad Drop is een Quadrupel (9,1%) van Brouwerij de Molen uit Bodegraven. Het is echter niet zomaar een Quadrupel. Nee dit bier is gebrouwen met rode biet wat het zijn heldere rode kleur geeft. Benieuwd of je deze biet ook terug proeft in het bier? Lees dan hieronder verder.


Zicht & Geur

Het bier valt dus meteen op door zijn bordeaux heldere rode kleur. De meeste Quadrupel bieren zijn veel donkerder en bruiner van kleur. In de geur ruik ik vooral rood fruit en ook licht drop. Drop is namelijk één van de andere hoofdingrediënten van dit bier zoals je ook wel aan de titel hebt kunnen lezen.

Smaak

De Quad Drop is vol en romig van smaak. Je proeft duidelijk de drop en zoethout maar ook de biet is in lichte mate te proeven. Het bier is daarnaast erg fruitig van rood fruit. Dit komt door de gebruikte gist heb ik mij laten vertellen door de brouwster van de Molen. Doordat het bier zacht en soepel is drinkt hij gevaarlijk soepel weg. Er is namelijk haast geen bittertje, dus oppassen bij deze. Ik kan dit bier wel waarderen, al is hij wel vrij zoet. De drop en de biet zijn niet té aanwezig maar alsnog goed te proeven waardoor ze dit bier een leuke twist te geven. Je moet er echter wel van houden.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.