Turf n Surf | vandeStreek bier

turf n surf

Laatst was ik met een vriendinnetje uit eten bij The Colour Kitchen in Utrecht. Ze hebben daar een prima bierkaart en deze Turf n Surf van vandeStreek bier stond daar ook tussen. Ik heb dit bier al wel eens geproefd, maar hier nooit beschreven. Tot nu.


Turf n Surf

De Turf n Surf is de tripel (8,5%) van vandeStreek bier. Het is echter niet zomaar een tripel en dat kan je al uit de naam afleiden. De Turf n Surf heeft fruitige smaken van een tripel maar daarnaast proef je ook een vleugje gerookte whiskymout (turf) en een snufje zeezout (surf). Het zeezout en de gerookte mout zijn toegevoegd om als smaakversterker te werken.

Zicht & Geur

Het iets wazige bier is donkerblond van kleur en heeft een fijne witte schuimkraag. In de geur kom je het fruitige van de tripel tegen maar ook het rokerige van de gebruikte whiskymout komt al lichtjes naar voren.

Smaak

De smaak van het bier heeft echt drie kanten. Het fruitige, zachte en licht kruidige van de tripel, het rokerige van de whiskymout en het ziltige in de nasmaak. Het bier is vol, romig en zacht. Geen van de drie toetsen: zoet, ziltig en rokerig voert de boventoon. Het ziltige en rokerige komen subtiel in de tripel naar voren en zijn wel duidelijk aanwezig maar niet te dominant. Omdat het bier verder ook niet echt bitter is drinkt hij soepel weg. Een aparte combi maar het werkt. Lekker!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.