Zinnebir | Brasserie de la Senne

Zinnebir

Dit bier dronk ik al een tijd geleden. Het was één van de bieren die in de Adventskalender van Beerwulf zat. Tijd voor een review ervan. Zinnebir is een Blond bier van 5,8%. Het is gebrouwen door Brasserie de la Senne uit België.


Brasserie de la Senne

Brasserie de la Senne is eigendom van twee Brusselse bierbrouwers, Bernard Leboucq en Yvan De Baets. Zij brouwen verschillende bieren op artisinale wijze, niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en zonder additieven. De naam van het bier verwijst naar de “Zinnekes”. Dit komt van de Zenne, de rivier die door Brussel stroomt. De Zinnekes is ook de benaming van de mensen die in Brussel leven.

Zinnebir

Zicht & Geur

Zinnebir is een goudkleurig blond bier wat aan de mistige kant is. Dit komt omdat de bieren van de la Senne niet gefilterd worden. Boven op het bier vormt zich een fijne grote schuimkraag die lang standhoudt. Het bier ruikt naar citrusvruchten en kruiden.

Smaak

Het bier is fris en kruidig in smaak. Tonen van citrusfruit, licht tropisch fruit en hop komen naar voren. In de nasmaak is het bier voor een Blond bier nog best bitter en droog. Ondanks de bittere en wat droge nasmaak is het bier wel goed door drinkbaar en redelijk toegankelijk.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.