Hapkin | brouwerijgroep Alken-Maes

Hapkin

Hapkin is een sterk blond bier van 8,5%. Het wordt gebrouwen door de Belgische brouwerijgroep Alken-Maes. Het bier was oorspronkelijk een product van Brouwerij Louwaege. Deze brouwerij werd in 2002 door Alken-Maes overgenomen en sloot gauw daarop. Sinds 2007 wordt het bier in de brouwerij in Alken gebrouwen.


Hapkin

Het bier is vernoemd naar graaf Boudewijn VII van Vlaanderen, hij had de bijnaam “Hapkin” of “met de bijl”.

Zicht & Geur

Hapkin is een kraakhelder goud geel bier met een stevige witte schuimkraag. Er komen veel koolzuurbubbels naar het oppervlak naar boven. De geur van het bier lijkt erg op dat van een pilsener maar dan zoeter en zachter.

Smaak

Het bier heeft een volle en zachte smaak. Tonen van granen komen duidelijk naar voren alsmede tonen van honing, kruiden, citrus en geel fruit. Het bier heeft redelijk wat koolzuur. De nasmaak is licht droog en bitter. Deze bitterheid komt voort uit het vier keer toevoegen van de hop. De gebruikte hopsoorten zijn Saaz, Monroe en Spalter Select. Het zorgt ervoor dat het blonde bier niet een te zoet karakter heeft. Ondanks de droge en wat bittere nasmaak is het bier goed door drinkbaar en soepel.

Andere blonde bieren

2 reacties

  1. Heldere, maar ook neutrale omschrijving. Wat vond je er zelf van?

  2. Ik beschrijf bieren altijd neutraal omdat het er in principe niet toe doet wat ik er van vind.
    Ieder heeft zo zijn smaak vandaar. Maar ik vond dit een prima bier, soepel en niet te zoet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.