Bacca Peh | 71 Brewing & Brewfist

Bacca Peh

Ik deed laatst weer eens een rondje door Slijterij van Pernis in Arnhem. Een paar bieren verdwenen er in mijn tas waaronder dit bier. Deze Bacca Peh is het resultaat van een samenwerking tussen Brewfist uit Milaan en 71 Brewing uit Schotland. Twee brouwerijen die ik nog niet kende. Het bier is een Berry Sour van 7%.


Brewfist & 71 Brewing

71 Brewing is gevestigd in Dundee, Schotland. De bieren worden gebrouwen in een oude ijzerfabriek die uittorent boven een gebied dat bekend staat als ‘Hell’s Haf Acre’. De brouwerij is verspreid over 3 verdiepingen en 27.000 vierkante meter. De ijzer en rook zijn vervangen door glimmende stalen vaten en schone stoomkracht.

71 Brewing noemt de brouwers van Brewfist uit Milaan de meesters van het Italiaanse bier. De brouwerij bestaat sinds 2010. Ze willen uniek, door drinkbaar en hoge kwaliteit bier maken. Ook Brouwerij de Molen uit Bodegraven heeft al eens samengewerkt met deze brouwerij.

Bacca Peh

Zicht & Geur

Bacca Peh is een mistig donkerroze bier. Op het bier vormt zich een licht roze kleine maar stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. In de geur komen de gebruikte frambozen en bessen duidelijk naar voren. Ook de lactose die in het brouwproces is toegevoegd ruik je terug. De geur is zoet maar ook zuur van het fruit.

Smaak

Het bier heeft redelijk wat koolzuur. Het zurige karakter komt meteen naar voren. Ik moet wel zeggen dat dit niet echt samentrekkend zuur is. Wel zuur maar je trekt er niet je hele gezicht van samen. Het fruit geeft zowel een zuurtje als een zoetje aan het bier. Het zoete in het bier brengt het zure in balans. Ook de lactose zorgt ervoor dat het bier niet té zuur is en zorgt voor een volle romige body. De fruittonen van zwarte bes, frambozen en blauwe bes, die toegevoegd zijn aan het bier, zijn goed te proeven. Het zijn pure smaken, je proeft echt dat het echt fruit is wat aan dit bier is toegevoegd. Bacca Peh is ondanks het aanwezige zuurtje mooi door drinkbaar, zacht en soepel. De nasmaak is iets droog, wat mij doet denken aan het droge gevoel wat een rode wijn ook achter kan laten in je mond.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.