Slijterij van Pernis | Bierspeciaalzaken

Ik hou van bierspeciaalzaken. Ze zijn vaak wat donker, en staan vol met kasten speciaalbier. Lekker struinen en één voor één de bieren bekijken en soms er één uitpakken, rustig op je gemakje. Een dergelijke fijne bierhandel bleek bij mij in de buurt te zitten. Dan houd je van bier, heb je een bierblog, maar weet je niet dat er twee straten verder zich een walhalla bevindt.


Slijterij van Pernis is dit bierwalhalla in het Arnhemse spijkerkwartier. Deze winkel was voorheen een bierbottelarij en een drankenhandel opgericht in 1898. Sinds 1960 wordt er niet meer gebotteld en is het een slijterij geworden.

De bieren

Eigenaar Rinse Cuperus heeft ±1000 soorten bier in zijn assortiment. Alle bekende bieren, zoals tripel karmeliet en duvel, de trappistenbieren en bekende Nederlandse bieren zijn er te krijgen. Maar ook veel buitenlandse bieren kan je vinden in deze winkel. Achterin de Belgische en Nederlandse bieren, voorin de anderen. Van Estlandse tot Amerikaanse bieren, je vind er behoorlijk wat.

Mocht je een bepaald bier zoeken of advies willen, dan staat Rinse voor je klaar en helpt je op weg. Maar tegelijkertijd laat hij je ook in alle rust struinen en neuzen, zoals ik vaak doe.

Lees hier meer over mijn liefde voor speciaalzaakjes in vergelijking met supermarkten.


Slijterij van Pernis
Prinsessestraat 34
6828 JV Arnhem
026 442 1918

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.