Duvel | Brouwerij Duvel Moortgat

Duvel

“Tegenover de brouwerij is een café waar een groot bord staat met de tekst: “Hier spreekt men van den Duvel geen kwaad”. Buiten het Nederlands taalgebied spreekt men de naam vaak uit als “Duvél”, alsof het om een Waals bier gaat, maar eigenlijk is de uitspraak “Dúvel” omdat het een Belgisch bier uit Vlaanderen betreft.” (wikipedia.nl)

Oei wat is deze Duvel (8,5%) van Brouwerij Duvel Moortgat een lekker bier! Hij is fris, en ook licht zoetig. Het bier is zwaar, maar dit merk je totaal niet als je het bier drinkt. Het frist je op, maar je krijgt er geen warm gevoel van van binnen. Een verraderlijk bier voor warme dagen, omdat je het alcoholpercentage niet opmerkt. Een duveltje in een doosje dus haha.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.