’t Taphuys Arnhem | Biercafé

Het mooie neogotische oude postkantoor van Arnhem heeft eindelijk weer een nieuwe invulling! En wat voor één.. één waarvan mijn biernerderig hart sneller gaat kloppen.. Op 2 mei, is hier namelijk het ’t Taphuys Arnhem officieel geopend!


Het concept

Dit is niet zomaar een café, nee je kan hier zelf je bier en wijn tappen.. En dan spreken we niet over 20 tappunten per drank.. nee. In ’t Taphuys Arnhem zijn 100 bier taps en 80 wijntaps! Midden in het café pronkt de tapwand met aan de ene kant 50 biertaps en aan de andere kant 50 biertaps. Iets meer achterin het café is de wijntap gelegen.

Hoe werkt het?

Wanneer je voor het eerst bij ’t Taphuys binnen komt koop je bij een kassa een pasje. Hier kan je het te besteden bedrag op zetten, eigenlijk net als een pinpas. Dan kies je uit de 100 bieren een lekker biertje uit, plaatst je pasje voor het scherm en tappen maar! Hou je glas goed schuin, trek voorzichtig aan de hendel, en daar stroomt je eigen getapte biertje het glas in.

100 bieren = bierjungle!

Gelukkig is er wel een klein beetje overzicht aangebracht in deze (vooral) bierjungle. Boven de taps hangen grote borden met daarop de verschillende te kiezen bieren. Daarnaast hangt er ook per kant (50 bieren) een overzichtskaartje (zie hierboven). Hierop staan alle bieren, met daarbij het nummer van de tap, het alcoholpercentage en de sterkte van de smaken (zuur, zoet, hoppig) Het maakt het kiezen iets makkelijker. Al moet ik zeggen dat ik er behoorlijk van stond te kijken toen ik hier binnen kwam lopen. Je denkt ik kies wel even.. Nou nee hoor, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Er is zoveel keus.. Voordeel is wel dat er genoeg personeel hier rondloopt die je ook nog kunnen helpen bij je bierkeuze. Mocht je echt overdonderd worden door alle keuzes..

Het zelf tappen is al een bijzonder en uniek concept, echter kan je zelfs ook nog kiezen hoeveel! je tapt. Je kan er dus voor kiezen om één heel lekker biertje te tappen en hiervan een glas vol te schenken. Echter kan je ook een proef hoeveelheid (15cl) tappen zodat je meerdere bieren kunt proeven. ’t Taphuys creëert dus eigenlijk een festival idee maar dan in een café. Het fijne aan festivals is namelijk dat je van alles wat kunt proeven. En in cafés zit je dan soms met een biertje wat je eigenlijk toch niet echt heel lekker vindt, maar ja dan heb je er al 33cl van gekregen..

Vrije keus

Ik heb al meteen gefantaseerd over verschillende avonden die ik met vrienden hier kan houden. Bijvoorbeeld allemaal stout bieren tappen en dat samen proeven en vergelijken. Of allemaal tripels. Of je tapt allemaal 15cl van een biertje, en je vertelt er niet bij wat voor soort bier het is bijvoorbeeld. Zo kan je samen uitgebreid proeven en raden wat voor bier er voor je staat. Super leuk! En bij ’t Taphuys ben je hier dus helemaal vrij in!

En hoe zit het dan met afrekenen? Nou als je een lekker biertje hebt uitgekozen plaats je jouw kaartje, waarop je een tegoed hebt gezet, voor het scherm. Per biertje wordt er aangegeven hoeveel een centiliter kost. Je rekent dus af per centiliter. Het is dus wel lastig om een exacte hoeveelheid bier te tappen die je in gedachten had, maar op de gok gaat het redelijk goed. En stel je hebt nog twee euro op je pas staan, dan kan je nooit meer dan deze twee euro tappen! De tap stopt er vanzelf mee.

Eten & Drinken

Naast alle wijn en bier is er ook de mogelijkheid om in ’t Taphuys te eten. ’t Taphuys is 7 dagen per week geopend voor zowel koffie en lunch als voor diner en borrel.
Op de menukaart vind je dus een verscheidenheid aan lekkers. Van burgers en chicken wings tot aan nacho’s, van een borrelplankje tot aan salades en tosti’s.

Geproefde bieren

Bronckhorster Brewing Company – Hop Into Spring [6%]
Donkergeel bier met een fruitige (vooral lychee) geur. Daarnaast kruidig. Ook in smaak fruitig en kruidig. Licht bitter maar niet te.

Walhalla Brewing – Loki [5,5%]
Kruidige grassige geur. Ook in smaak, citrusbitter en kruidig. Fris!

Jopen & Browar Stu Mostów – Polished Black Gold [9,2%]
Een mooi vol bier, romig en dik. Tonen van koffie(bonen) en chocolade. Mooi bitter maar in balans.

Wat een geweldig café! Grote aanwinst voor Arnhem, een mooie invulling voor het prachtige oude postkantoor en een plek waar ik nog veel te vinden zal zijn.


Jansplein 56 | Arnhem
Tel 026 303 03 58
info@taphuysarnhem.nl
7 dagen p.w. geopend vanaf 10.00u

2 reacties

  1. Vaten bijvullen waarom doen jullie dat niet? Na melding aangeven dat het buitenterras belangrijker is dan de basis van t taphuys !!!

  2. He kees! Met dit soort klachten, vervelend, moet je bij het Taphuys zijn. Ik heb er alleen een keer een artikel over geschreven 😉

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.